Activiteit

URBAN LIVING LAB Junior (zomerfestival dag 1)

woensdag 16 juni 2021 , 14:00 - 16:00 uur

DE JEUGD MAAKT DE TOEKOMST! URBAN LIVING LAB JUNIOR?

Hoe tof zou het zijn, als we ook onze jeugd van 8-18 jaar kunnen betrekken bij de ontwikkelingen in hun wijk. Als zij aan de slag gaan met echte vraagstukken. Geholpen worden hun steentje bij te dragen aan een leefbare, groene stad. Nadenken over de toekomst, hun toekomst. Als we kinderen, jongeren kunnen stimuleren zelfredzaam te zijn, nieuwe oplossingen te bedenken.

Wat is het idee?

U bent al bekend met het Urban Living Lab Breda, toch? 

Misschien kent u ook Ontdek je Talent. Een aanpak om kinderen m.b.v. wijkgerichte naschoolse activiteiten te laten ontdekken wat hen interesseert.

KinderTrendrede, is een product van PakhuisB, Teach the Future en Extend Limits samen. KinderTrendrede wordt gesteund door Brabant Kennis, onderdeel van de Provincie. Dit jaar wordt de KinderTrendrede in 4 Brabantse gemeenten gehouden. 

Met het Urban Living Lab Junior willen we onderzoeken of we deze initiatieven mogelijk kunnen combineren. Naschoolse en onderwijsprojecten organiseren vanuit echte vraagstukken, waar kinderen, jongeren, wijkbewoners, studenten en begeleiders samen mee aan de slag gaan. Dichtbij huis. Gericht op het ontdekken en ontwikkelen van talenten zodat het zelfvertrouwen en perspectief op hun mogelijkheden voor de toekomst vergroot wordt.

Volgens ons is dit een mooi voorbeeld van verbinden, ook aan de grote initiatieven van bijvoorbeeld Verbeter Breda en Krypton.

Concreet:

Een aantal studenten van Avans Innovative Studio is gevraagd prototypes te ontwikkelen vanuit het vraagstuk: Wat zou het Urban Living Lab junior kunnen zijn? Wat doen we daar? Hoe ziet het er uit?

Tijdens het Zomerfestival  delen zij graag hun ideeën en verkennen we wie betrokken kan / wil zijn in deze ontwikkeling.

Kunt u er bij zijn? Laat het ons weten!

Deel deze flyer ook vooral met wijkbewoners, andere betrokkenen, organisaties, voor wie dit belangrijk en interessant is en laat ze zich aanmelden via het online formulier

Vanwege coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal mensen uitnodigen. Helaas geen open inloop. Wees er dus snel bij en wacht niet met aanmelden.

Ben jij onderdeel van de toekomst?

Wendy Braat, Ontdek je Talent
Marcel Kesselring, Urban Living Lab Breda
Stefanie Vermeulen, Kindertrendrede

Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: