Bericht

Welkom!

Geplaatst op 5 maart 2021, 19:34 uur

Welkom vrienden van het Urban Living Lab Breda,

Heel veel zal de komende jaren veranderen. Om deze ingrepen in ons leven goed te laten verlopen en inwoners van Breda de kans te bieden deze veranderingen goed te ‘verteren’, is samen optrekken met de mensen in stad en dorpen het devies van het Urban Living Lab Breda. 

Ons uitgangspunt is, alleen samen met de mensen om wie het gaat komen er goede antwoorden op de vele vragen die de veranderende tijd ons stelt.

Wij geloven in de kracht van mensen. We geloven dat de stad leuker en sterker wordt als mensen elkaar kennen. Dat geïnteresseerden in een bepaald thema elkaar kunnen versterken door met elkaar in contact te komen. En dat een online platform deze verbindingen en initiatieven kan ondersteunen.

Waar kan je wat vinden op dit platform?

BERICHTEN UIT DE STAD
Hier vind je de laatste berichten uit de community. Jazeker, jij kan ook een bericht maken! Registreer en ga dan naar "Iets Plaatsen"

MENSEN VOOR DE STAD
Op de online community van het Urban Living Lab tref je mensen die vanuit passie, betrokkenheid of expertise samen willen bouwen aan de toekomst van Breda en omgeving. Hier kan je alle communityleden en organisaties van de community vinden. Jazeker, jij kan ook lid worden! Hoe? Simpel klik op "Registreren'

ONTMOETINGEN IN DE STAD
Hier kan je alle activiteiten, bijeenkomsten vinden. Jazeker, jij kan ook een activiteit toevoegen! Registreer en ga dan naar "Iets Plaatsen"

WERKEN IN DE STAD 
Samen maken we van Breda een duurzame, inclusieve, mensgerichte samenleving, waarin ieder individu zich betrokken voelt bij de maatschappij en bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Een samenleving waarin techniek, economie en het sociale versmolten zijn tot één gezamenlijke cultuur. Dit doen we in verschillende samenwerkplaatsen, communities en projecten.

In de Samenwerkplaatsen worden bewonersinitiatieven zichtbaar gemaakt en waar mogelijk met elkaar en met verwante initiatieven verbonden. In de Samenwerkplaatsen worden bewoners en -initiatieven in dialoog gebracht met de gemeente, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Op dit moment werken we samen in Breda Noord (Hoge Vucht, meer specifiek: Wisselaar/Biesdonk en Geeren Noord/Zuid, en in Doornbos-Linie), Fellenoord en Schorsemolen. Waar gewenst en mogelijk zullen nieuwe Samenwerkplaatsen in de verschillende wijken van Breda vormgegeven worden.


In de Urban Living Lab Breda communities worden programma's verder vorm gegeven door mensen vanuit onderwijs, onderzoek, overheid, ondernemers en de inwoners van Breda. Op dit moment werken we samen in de communities Leefbare Stad, Slimme Samenleving en (Gerobotiseerde) Stadslandbouw.

Binnen het Urban Living Lab Breda worden verschillende projecten gestart vanuit een community, een samenwerkplaats of gewoon vanuit eigen initiatief. Iedereen kan een project starten! Dus waar wacht je op?

STAD VAN STRAKS
Onder de noemer de Stad van Straks brengt het Urban Living Lab Breda verschillende groepen mensen bij elkaar (inwoners, onderwijs, ondernemers en overheid) om met elkaar in dialoog te gaan met als doel aandacht voor het vraagstuk, positieve energie in de stad en verbinding.

Meer weten over het Urban Living Lab Breda? Ga dan naar 'Over Ons'. Of neem gerust contact op met de Kwartiermakers

Heel veel plezier!

Illustration
 
Deel dit: