Bericht

Maak kennis met: Ger Pepels

Geplaatst op 12 april 2021, 19:28 uur

In de rubriek 'Maak kennis met" stellen wij verschillende mensen voor.

Vandaag: Ger Pepels, kwartiermaker van het Urban Living Lab Breda

"Alles wordt, niets is. Alles wordt, samen met de ander (mens, dier, natuur)."

Crossing boundaries: wat is er te vinden voorbij de grens van het bekende? En hoe kunnen we samen dat onbekende veld betreden en verkennen? Dat onbekende zoek ik, naast mijn kwartiermakerrol, vooral binnen de Samenwerkplaatsen van Urban Living Lab Breda.

In de wijken van Breda willen we met bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente verkennen hoe met concrete acties de transformatie naar een gelijkwaardige manier van opereren vorm kan krijgen. De Samenwerkplaatsen zijn van start gegaan in Breda Noord, Fellenoord en Schorsemolen. Ik kijk uit naar de samenwerking in andere wijken. Hoe krijgen bewoners zeggenschap over de ontwikkelingen die hun directe woonomgeving aangaat?

Ik werk vanuit Breda University of Applied Sciences , Academy Leisure & Events en meer specifiek Performatory (social innovation). Om te verkennen hoe mobiliteit meer duurzaam kan heb ik besloten om met de fiets vanuit mijn woonplaats Tilburg naar het Bredase te komen. Corona heeft dat natuurlijk de ze winter wel gemakkelijk gemaakt.

Illustration
 
Deel dit: