Bericht

Wat doen toch al die studenten in onze wijk??

Geplaatst op 1 april 2021, 12:57 uur

Soms vragen inwoners van Breda-Noord zich misschien af: wat doe al die rondsnuffelende studenten toch in de wijk? Wat doet die groep nieuwsgierige apen toch en wat willen ze van ons weten? Nou, wij willen dat graag even haarfijn uitleggen! 

Wij zijn van het Urban Living Lab Breda. En wij zijn er voor jullie, de buurtbewoners. 

Het Urban Living Lab Breda is een groot netwerk van de Bredase hogescholen (Avans en BUas), het MBO (Curio) en mensen vanuit allerlei hoeken van de stad met de meest uiteenlopende kennis en ervaring. 

Zo lopen er in het lab journalisten rond, maar ook ambtenaren, ontwerpers en ondernemers. En heel wat studenten, al vindt je die meer ‘op straat’ dan in het lab. Dat is voorlopig in De Koepel ondergebracht. 

Het Urban Living Lab is een laboratorium, waar de vragen en wensen van buurtbewoners centraal staan. In het lab en vooral erbuiten werken we samen met buurtbewoners aan een betere leefbaarheid in buurten en stad. Een belangrijk doel is de stad duurzaam, weerbaar en vitaal te houden of waar nodig te maken. 

En niet alleen ‘weerbaar’ tegen overlast van een opwarmend klimaat. Nee, doel is vooral ook om mensen, jong en oud, waar ze dat willen, te ondersteunen om mee te doen in de samenleving, om er samen iets moois van te maken. 

Daarom willen wij samen met bewoners onderzoeken hoe het leven in Breda en in Hoge Vucht wordt ervaren. We hebben heel wat vragen. Met jullie willen we uitvissen hoe je aankijkt tegen dingen als elkaar leren kennen en elkaar ontmoeten. Wat vind je van verduurzamen van je huis of anders omgaan met verwarming. Wat vinden jullie van de buitenruimte in de wijk en wat daar misschien nog meer mee kan. Hoe ligt de wijk erbij? Hoe zou die zich kunnen ontwikkelen? 

Wij van Urban Living Lab Breda vinden dat dit onderzoek alleen écht van waarde kan zijn als we dit samen met de buurtbewoners doen, als de verhalen van jullie komen, als Bredanaars met een hart voor de wijk en de dagelijkse ervaring met het volle leven hier. 

We hebben in de stad verschillende samenwerkplaatsen. Zo zijn wij ook actief in de Hoge Vucht en daarom zie je ons dus wel eens rondrennen! 

We hebben ook regelmatig samenkomsten waarin we bespreken: hoe ervaren we de wijk? Wat kan beter? Hoe kunnen we dit samen beter doen? De inbreng van jullie, ‘Vuchtenaren’, is hierin heel belangrijk. Wij worden altijd enthousiast van nieuwe inzichten. 

Mocht je dus een keer willen aansluiten en meedenken, schroom dan niet en neem contact op. 

Mail naar: info@urbanlivinglabbreda.nl. Dank je!! 

Deel dit: