Bericht

Verbeter Hoge Vucht gaat van start!

Geplaatst op 5 mei 2021, 15:47 uur

Inwoners, wijkraad Breda-Noord en Urban Living Lab Breda trekken samen op om inwoners van Hoge Vucht in de positie te brengen dat zij de toekomst van hun wijk gaan vorm geven. De komende jaren wordt, ook vanuit de overheid, hard gewerkt om de grote achterstand die de wijk binnen Breda heeft, een klein beetje in te lopen. Zie daarvoor onder meer het zeer kritische rapport van de Bredase Rekenkamer (bijlage). Hoe dat moet, met welke zaken er wordt begonnen, dat is op de eerste plaats aan de inwoners, vinden wijkraad en Lab.

Een eerste bijeenkomst, nog altijd digitaal, hebben we eind april gehouden. Die handelde over de vraag: wat voor woningbouw wil de omgeving, willen de mensen wijk, liefst zie op de voormalige buurttuin aan de Bernard de Wildestraat. Hier (en op social media) ontspon zich een pittige discussie tussen de bijna twintig deelnemende bewoners. De ene groep meent dat Hoge Vucht, en de deelwijk Geeren-Noord, meer dan genoeg sociale huurwoningen heeft. Daarbij wijzen ze ook op de problemen die de verplichte toewijzing van deze woningen aan dikwijls kwetsbaarder huishoudens tot gevolg heeft.

Een andere groep wijst op de onmetelijke woningnood in Breda (volgens de toewijzer Klik voor Wonen stonden vorig jaar 18.000 mensen in de rij voor 1300 woningen). WonenBreburg bleek zeer geïnteresseerd in de ontmoeting met bewoners en neemt zich voor deze ook verderop serieus te blijven nemen. Moderne houding, vindt de wijkraad.

Binnenkort, op 19 mei, is de aftrap van Verbeter Hoge Vucht. Rijksoverheid en gemeente hebben het voornemen uutgesproken langjarig verbonden te willen blijven met deze als kwetsbaar omschreven wijk. Wijkraad en Urban Living Lab Breda zetten zich in om inwoners aan het stuur van de verandering en verbetering te krijgen.

Deel dit: