Bericht

De Dag voor de Gouden Handen

Geplaatst op 24 september 2021, 14:44 uur
Illustration

Vandaag is de website van "De Dag voor de Gouden Handen" live gegaan voor deze mooie vrijwilligersdag op 6 november 2021. En wat is de organisatie trots op het programma dat we samen in Breda hebben gerealiseerd! Het Urban Living Lab Breda opent 6 november ook haar deuren voor dit mooie initiatief, mede mogelijk gemaakt door City Deal Kennis Maken Breda.

Wat begon als een leuk idee in een intervisiegroep van 15 enthousiaste coördinatoren vrijwilligers van 8 zorg- en welzijnsorganisaties in Breda, is uitgegroeid tot een fantastisch samenwerkingsverband met vele organisaties, locaties, onderwijsinstellingen, workshopbegeleiders, artiesten… ongelofelijk! En dat alles om de 2.000 vrijwilligers werkzaam in Breda in dit bijzondere Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet extra in het zonnetje te zetten.

Op maar liefst 10 bijzondere locaties worden 16 verschillende programma´s aangeboden van rondleidingen en workshops tot optredens.

De activiteiten & optredens

  • Verhalen met Muziek in het Gele Huis
  • Een optreden van Jazz D’lite bij Nieuwe Veste
  • Workshop Vloggen of Social Media bij Goedzooi
  • Een musicale ode aan “De vrijwilliger” in de Grote Kerk
  • Speel Breda ten onder bij Urban Living Lab Breda
  • Tour in het NAC Stadion
  • Een rondleiding met sportieve of culinaire workshop bij de Rooi Pannen
  • Creative workshops bij Curio
  • Tai Chi bij Breda University of Applied Sciences
  • Een optreden van 3Times aLady in het Holland Casino

Check de website voor het volledige programma: https://dedagvoordegoudenhanden.nl/

Programma Urban Living Lab Breda

In het verhaal van Breda ten onder worden bezoekers uitgedaagd om Breda te redden van zijn ondergang. Het verhaal speelt zich af in 2061. De klimaatcrisis lijkt zijn tol te eisen, het is al dagen aan het stormen in Nederland en storm Séan trekt langzaam richting Breda. De regen komt met bakken uit de hemel en de straten staan blank. Iedereen wordt dringend verzocht een veilige, het liefst zo hoog mogelijke plek op te zoeken. Slechts een wonder lijkt deze ramp nog te kunnen voorkomen….

Voor verzorgings- en ziekenhuizen is er nog te weinig tijd om iedereen te evacueren. Een grote ramp dreigt. De vrijwilligers zijn de enige personen die Breda nog kunnen redden van de ondergang. Dit kunnen zij doen door verschillende opdrachten uit te voeren zoals:

-    Het juist beantwoorden van meerkeuzevragen
-    Mening geven over bepaalde zaken (open vragen)
-    Het oplossen van uitdagende puzzels

NOTITIE: Onze locatie is helaas niet rolstoel geschikt!

Deel dit: