Bericht

Veilig spelen en meer ontmoeten

Geplaatst op 7 oktober 2021, 17:18 uur
Illustration

De kop is eraf: studenten Sara, Justin, Mandy, Nena, Dilaxsa, Daniël en Chaïmae (van links naar rechts) hebben deze week ideeën van bewoners verzameld voor de omgeving van de opgeknapte flats aan de Jacob Roman- en de Daniel Moretstraat. In de entrees van de flats ontmoetten ze elkaar.


Wat vertellen de bewoners zoal: kinderen zoeken een veilige speelomgeving, nogal wat moeders willen zicht op hun kroost kunnen houden en dus veilige, liefst 'afsluitbare' speelplekken dichterbij de flats.

DOE WAT (ANDERS) MET AL DAT GRAS
Nogal wat kids vertellen dat ze ver de buurt uit moeten om te kunnen voetballen. Dat was op deze verregende woensdag helemaal duidelijk: de grasvelden vormden één modderpartij. Ook is er concurrentie van honden en hun baasjes. Al dat gras kan anders worden benut, en dus beter worden ontworpen, denken de studenten.

De parkeerplaatsen mogen opgeknapt worden, en wat ruimte voor fietsen is ook een wens.

Aan de achterkant - de Kapittelwegkant - mag wel wat meer gebeuren, vinden ze.


Twee zaken springen er uit: bewoners willen meer verbinding met elkaar, meer gezelligheid, meer plek om elkaar even te spreken of (bij iets beter weer....) met elkaar 'koffie te leuten'. En, zo hoort Nena: sommige mensen zijn teleurgesteld over beloften van instanties die nooit werden nagekomen.


Urban Living Lab Breda en de studenten stedenbouw, ruimtelijke ordening en mobiliteit houden de vinger aan de pols. Het zevental is razend enthousiast over de fijne contacten met bewoners: "Normaal zien we bewoners alleen als we stage lopen, nu komen we hen het hele jaar tegen in ons project", zegt Justin.


JOUW IDEE? JOUW DROOM?
Jouw idee of jouw droom voor de flatomgeving is natuurlijk ook heel welkom. Post een berichtje dat we contact met je kunnen opnemen. Want de bewoners zelf sturen Hoe Vucht Vooruit!

Deel dit: