Blogpost

Brabantparkbewoners: Wilt u uw mooie wijk nog mooier maken?

Geplaatst op 23 december 2021, 09:05 uur
Illustration

Beste Brabantparkbewoner,

Wilt u uw mooie wijk nog mooier maken? Dan graag uw aandacht.

Allereerst willen wij jullie graag voorstellen aan het hardwerkende en gedreven Urban Living Lab Breda (ULLB). Gevestigd in het Koepelcomplex van onze mooie stad, werken trotse vrijwilligers en studenten samen met de inwoners van Breda aan complexe vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, of de culturele en sociale verbinding binnen wijken. Als netwerkgemeenschap brengt het ULLB mensen samen en faciliteert zij een locatie voor discussie en ontwikkeling. En boven alles streeft het ULLB naar een duurzaam en voor iedereen toegankelijk Breda.

Als Brabantparkbewoners wonen jullie in een erg diverse en veelbelovende wijk, maar jullie onderlinge verbinding lijkt de laatste jaren sterk afgenomen. Zeker door de coronacrisis is contact tussen wijkgenoten aanzienlijk verminderd, en dat is zonde.

Het Urban Living Lab Breda hecht veel waarden aan een verbonden Breda en besloot daarom enkele weken geleden om eens in te zoomen op de gemoedstoestand van de verschillende wijken van de stad, zo ook Brabantpark. Cathy van den Brand (student Creative Business en stagiaire bij Urban Living Lab Breda) ging al in gesprek met enkelen van jullie over verschillende onderwerpen, zoals afval in de wijk en de sociale cohesie tussen bewoners.

In de nabije toekomst zullen meerdere medewerkers van het Urban Living Lab Breda aanwezig zijn in Brabantpark om naar jullie meningen over jullie wijk te luisteren. Elke donderdag- en vrijdagmiddag zal een klein groepje mensen, te herkennen aan de Urban Living Lab stickers (*foto stickers*), te vinden zijn op het Brabantplein. Zij zijn opzoek naar jullie verhalen, doelen en dromen voor jullie wijk. Ze willen zich door jullie laten inspireren en samen met jullie vooruitstrevende ontwikkelingen bedenken en uitvoeren. Want verbetering begint bij de kern, en dat zijn jullie, de inwoners.

Kunt u echter niet wachten op een spontane ontmoeting, of geeft u toch uit veiligheid de voorkeur aan een digitaal gesprek, niet getreurd! In deze gevallen kunt u uw mening of idee delen via e-mail naar:

team@urbanlivinglabbreda.nl of telefonisch van 10:00 tot 17:00 op 06-51038077

Het Urban Living Lab hoort graag van u!

Tot snel!

Deel dit: