Bericht

Wil jij werken aan je coaching of faciliteer skills?

Geplaatst op 11 februari 2022, 08:01 uur
Illustration

STUDENTEN GEZOCHT

Vanuit het onderwijs binnen het Urban Living Lab Breda (ULLB) is er gestart met studenten, maar hoe tof zou het zijn, als de jeugd van 8-18 jaar betrokken kan worden bij de ontwikkelingen in hun wijk. Als zij aan de slag gaan met echte vraagstukken. Geholpen worden hun steentje bij te dragen aan een leefbare, groene stad.

Hiervoor heeft het ULLB het Urban Living Lab Junior gecreëerd. Een Urban Living Lab Junior waar kinderen, jongeren, wijkbewoners, studenten en begeleiders samen werken aan echte vraagstukken. Dichtbij huis. Gericht op het ontdekken en ontwikkelen van talenten zodat het zelfvertrouwen en perspectief op hun mogelijkheden voor de toekomst vergroot wordt en ze dus zelf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame, inclusieve, mensgerichte samenleving. Hier hebben we jouw hulp bij nodig!

Hoe gaat het evenement eruitzien?

In de week van 16 t/m 20 mei 2022 gaan kinderen van De Wisselaar, Dirk van Veen, IBS Okba Ibnoe Nafi, Kbs St. Joseph en BSO Kastanjetuin in Breda samen in gemixte teams onder begeleiding van studenten aan de slag met een echt vraagstuk. Tijdens deze week staan er vier thema’s centraal; groen, techniek, mens en energie. 

Bij de start van zo’n week gaan dan multidisciplinaire teams aan de slag met een vraag van een probleemeigenaar. Het team bestaan uit kinderen van de vier verschillende scholen. De kinderen kennen elkaar niet en komen uit verschillende wijken van de stad. Elk team gaat aan de slag vanuit design thinking principes. Dag 1 staat vooral in het teken van verkenning van vraagstuk en kennismaking met het team. Dag 2 worden na een bezoek bij een bedrijf de eerste uitwerkingen geschetst. Dag 3 wordt er gewerkt aan eerste prototype. De laatste dag worden de oplossingen gepresenteerd aan de opdrachtgevers en andere geïnteresseerden.

Wat ga je doen?
Tijdens deze week ga jij 5 tot 6 kinderen begeleiden/coachen. Het is hier van belang dat je ervaring hebt in de omgang met kinderen en dat je hier ook plezier uithaalt. Goed en duidelijk kan communiceren en samenwerken met de personen om je heen is belangrijk tijdens deze week.

Word je enthousiast van het begeleiden van kinderen, ben je een teamplayer, gemotiveerd en heb je goede communicatieve skills? Dan hopen we dat je ons gezellige team komt versterken tijdens deze prachtige week.

Jouw investering: ongeveer 16-20 uur (incl. voorbereiding)

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan voor dit mooie evenement? 

Twijfel dan niet en neem contact met ons op via team@urbanlivinglabbreda.nl met de vermelding van Urban Living Lab Junior. 

Deel dit: