Bericht

Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor Power of the Future (16-20 mei)

Geplaatst op 21 maart 2022, 10:45 uur
Illustration

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers!

Ben jij goed met kinderen, enthousiast, wil je de stad Breda samen met de jeugd verbeteren en breng je een hoop energie met je mee? Dan zoeken wij jou!


Power of the future

Op 16,17,19 en 20 mei 2022 gaan kinderen van De Wisselaar, Dirk van Veen, IBS Okba Ibnoe Nafi, Kbs St. Joseph en BSO Kastanjetuin in Breda samen in gemixte teams onder begeleiding van studenten aan de slag met een echt vraagstuk. Tijdens deze week staan er vier thema’s centraal; groen, techniek, mens en energie. 


De kinderen krijgen in deze week verschillende vraagstukken over deze thema’s. Deze thema’s hebben we gekozen zodat de jeugd hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen zodat het zelfvertrouwen en perspectief op hun mogelijkheden voor de toekomst vergroot wordt en ze dus zelf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame, inclusieve, mensgerichte samenleving. Hier hebben we jouw hulp bij nodig!


Hoe ziet de week er uit?

De kinderen kennen elkaar niet en komen uit verschillende wijken van de stad. Elk team gaat aan de slag vanuit design thinking principes. Dag 1 staat vooral in het teken van verkenning van vraagstuk en kennismaking met het team. Dag 2 worden na een bezoek bij een bedrijf de eerste uitwerkingen geschetst. Dag 3 wordt er gewerkt aan eerste prototype. De laatste dag worden de oplossingen gepresenteerd aan de opdrachtgevers en andere geïnteresseerden.


Wat ga je doen?
Tijdens deze week ga jij 5 tot 6 kinderen begeleiden/coachen, dit zal 2 uur per dag zijn. Het is hier van belang dat je ervaring hebt in de omgang met kinderen en dat je hier ook plezier uithaalt. Goed en duidelijk kan communiceren en samenwerken met de personen om je heen is belangrijk tijdens deze week.


Kun je niet wachten om aan de slag te gaan voor dit mooie evenement? Schrijf je dan direct in via de onderstaande link voor 2 mei!


Inschrijflink Power of the future  


Wij kijken er erg naar uit om jullie te ontmoeten en met jullie samen te werken!

 

Deel dit: