Bericht

STRAF

Geplaatst op 4 april 2022, 16:57 uur
Illustration

Stel je voor: in 2029 stelt de overheid handelen in strijd met de Sustainable Development Goals (SDG's) strafbaar.

In de film ‘STRAF’ onderzoeken filmmaker Kees-Jan Mulder en Lector Nieuwe Economie Godelieve Spaas wat de gevolgen kunnen zijn van dat besluit. Wie zitten dan in de gevangenis? Wat hebben ze gedaan? En gaat straffen helpen om de doelen te realiseren? We zien vier vrouwen die om heel verschillende redenen vastzitten. Wat dreef hen tot die daden, hebben ze achteraf spijt of juist niet, en welke plannen hebben zij voor hun leven na de straf?

Met de film agenderen de makers een gesprek over hoe we de SDG’s willen realiseren. Zijn dwang en regels de beste weg? Of kan het anders? Hoe ingrijpend zijn de veranderingen die van ons gevraagd worden? En wat is nodig om het systeem bij de wortels aan te pakken? Spaas en Mulder confronteren de kijker met persoonlijke en intieme reflecties op deze vragen en geven zo spiegels om als kijker met jezelf en elkaar in gesprek te gaan.

STRAF staat op het programma van Smart Cities in Smart Regions (20-21-22 April)

Ben jij er bij?

--------------------------

SMART CITIES IN SMART REGIONS

The Conference is organized by the Urban Living Lab Breda, Avans University of Applied Sciences and Breda University of Applied Sciences in close co-operation with the municipality of Breda, LAB University of Applied Sciences (FI) and a number of international, national and regional partners and operators.

More information & tickets: https://urbanlivinglabbreda.nl/smartcitiesinsmartregions


Deel dit: