Bericht

Groen in Actie!

Geplaatst op 11 april 2022, 14:55 uur
Illustration

‘Groen in Actie!’ Dit is de naam van een tof initiatief die wij, Kyra de Graaff, Jens de Heus, Niels Manders, Sappho Polderman, Pepijn Verrijn Stuart, Lopke van Vliet en Kim Zweedijk, 7 maanden geleden zijn begonnen.  
 
Vanuit het Urban Living Lab in Breda werken we aan een project in de Hoge Vucht. Wij houden ons als groep bezig met het groen- en afvalprobleem in de wijk. De kwaliteit van het openbare groen voldoet niet aan de behoeften van de bewoners. Ook is het zo dat veel tuinen betegeld zijn, waardoor het grondwater moeilijk wegloopt en er een armoedig straatbeeld wordt gecreëerd. Een ander probleem is het zwerfafval in de wijk. Deze dingen zullen samen met de bewoners, of zelfs vanuit de bewoners, opgelost moeten worden.  
 
Er zijn al enkele initiatieven, zoals subsidies om tuinen te vergroenen, het Groene Buurtjesproject en Struikrovers. Echter is er nog niet genoeg bekendheid over onder de bewoners. Om de bewoners hierover te informeren, te enthousiasmeren en te activeren om met deze initiatieven aan de slag te gaan, staan wij 13 en 14 mei 2022 bij het Winkelcentrum de Hoge Vucht met de GreenHopper. Hier maken we een interactieve dag van.  
 
Er is een gave opdracht voor de bewoners, waarbij zij hun tuin gaan transformeren van een tuin met alleen maar tegels naar een groene tuin. Aan de hand van opgestuurde foto’s van de opgeknapte tuinen kunnen 5 bewoners een cheque (t.w.v. €100,-) winnen van de Intratuin, om op deze manier hun tuin op te fleuren met mooie planten en bloemen.  
 
Het doel van dit project is dat de bewoners een zetje in de rug krijgen om zelf aan de slag te gaan in hun eigen leefomgeving. Zo draagt de Hoge Vucht bij aan het motto van Breda, ‘De stad in het park’.

Deel dit: