Bericht

POWER OF THE FUTURE 💥

Geplaatst op 31 mei 2022, 14:01 uur
Illustration

Welke maatschappij willen we hebben? De kloof tussen lagen in de bevolking is alleen maar groter geworden in afgelopen decennia. Als kind groei je op in je eigen bubble, wijk, school. Je komt hierdoor nooit kinderen tegen met totaal verschillende achtergronden. Daarna ga je naar de middelbare school en zit je in een nieuwe bubble, een klas met kinderen van hetzelfde niveau. Je gaat werken of studeren en dan pas leer je mogelijk anderen buiten je bubble kennen, of je leert ze helemaal niet kennen en blijft in je eigen bubble. Hoe kunnen we dan elkaar beter leren begrijpen? De nieuwe maatschappij begint nu! Laten we beginnen met deze bubbles te verbinden!

16 t/m 20 mei was de start van een zeer ambitieus concept met veel stakeholders en vele logistieke/organisatorische uitdagingen.

Power of the Future, de eerste activiteit van Urban Living Lab Junior

✅ 4 basisscholen

✅ 4 wijken

✅ 3 denominaties (islamitisch/algemeen bijzonder/katholiek)

✅ 123 kinderen

✅ 25 gemixte groepen

✅ 4 dagen

✅ 4 thema's en opdrachten (Energietransitie, Digitalisering & Smart Technology, Inclusieve Samenleving & Gezondheid, Groen)

✅ 4 opdrachtgevers (JINC, Urban Living Lab Breda, Ericsson, BRESS sportcentrum)

✅ 5 locaties (Avans Innovative Studio, NAC Maatschappelijk, De Teruggave, Intratuin, De Uitvindfabriek)

✅ mbo/hbo studenten (Avans Hogeschool, Curio, Breda University of Applied Sciences)

✅ opleidingen (Social Work, Communicatie, Commerciële Economie, Leisure & Event management, CMD, HRM, Business Innovation, Mediavormgeving, Bedrijfskunde, Marketing & Communicatie)

✅ Urban Living Lab Breda stageteam

Het was spannend voor iedereen. De eerste dag werd er kennis met elkaar gemaakt en kregen de gemixte teams de opdrachten. Er werd volop gebrainstormd onder begeleiding van studenten. De volgende dagen werd de beste ideeën uitgewerkt tot prototypes. Tijdens de slotbijeenkomst in het NAC stadion presenteren kinderen hun ideeën en prototypes. Vol trots vertelden ze hun ideeën. We kijken terug op een succesvolle week!

 Natuurlijk is het ingewikkeld voor kinderen als ze uit hun comfortzone worden gehaald. Hoe ga je je dan gedragen? Pas je je aan? Trek je je terug? Er waren in sommige groepjes wat spanningen, maar bij de meesten verliep het heel erg goed. Door de regen moesten we donderdag halsoverkop een locatie verlaten vanwege de veiligheid. En toen zaten ze ongepland in een Avans-kantine en werkten ze keihard aan hun prototypes. Veel bewondering hebben we voor hun flexibiliteit en veerkracht. Daar kunnen volwassenen nog wat van leren.

Het doel van de week was te onderzoeken of dit concept levensvatbaar is. Natuurlijk kan er veel beter, maar we hebben het gedaan! Het begin is er. Power of the Future is een uniek concept. Nog nergens heeft een dergelijk evenement plaatsgevonden met deze opzet en doelen. Vanuit de organiserende partijen (Urban Living Lab Breda, scholen, gemeente en partners) is het de intentie om hier een duurzaam concept van te maken voor de komende jaren.

Proof of concept

✅ geslaagd

LEF

Je moet lef hebben om in dit concept in te stappen. Lef hadden de deelnemende scholen, leerkrachten, studenten, opdrachtgevers en locaties..... Zij stapten vol vertrouwen met elkaar dit avontuur in! en dat is LEF! We zijn deze pioniers heel dankbaar dat zij met ons deze reis zijn aangegaan.

TROTS

Supertrots zijn we op het Urban Living Lab Breda stageteam! Zij waren de drijvende kracht, de motor achter deze week. Onder bezielende leiding van Femke De Rooij & Robin Keim hebben ze een geweldige klus geklaard. Het was een genot om ze zo aan het werk te zien, van begeleiding kinderen tot ontwerpen van al het materiaal door Jakub Lempka. Heel goed gedaan! Amine Airad, Alex Ippel, Luna Talboom, Senne van Berkel & Jessamy De Kock

Dank aan alle betrokkenen!

Wendy Braat-Goderie, Eric Coorens, Mart van Poppel, Bart Kapteijns, Renée van der Maden, Marika Rath, Raymond Sparreboom, Luc Swaab, Nico Kerver, Wouter Pons, Eric Gladdines, Iris Hertsenberg, Patricia-Jansen en Maurice van de Lisdonk e.v.a.

Deel dit: