Bericht

Hoe gastvrij blijft Breda?

Geplaatst op 25 november 2022, 09:22 uur
Illustration

Op 10, 11 en 12 januari 2023 organiseert het Urban Living Lab Breda ‘Explore The Cultures’ voor alle Bredanaars. Tijdens Explore The Cultures komen Bredanaars samen om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Door middel van het prikkelen van alle zintuigen word je tijdens het programma ondergedompeld in andere culturen en gaan we met elkaar het gesprek aan.

Feel The Cultures, documentaires & kunsttentoonstelling
Explore the Cultures wordt dinsdagavond 10 januari geopend door de burgemeester van Breda Paul Depla in de Uitvindfabriek. Deze avond is de première van de documentaire ‘Ver van Thuis’ gemaakt door de Bredase studenten Amine Airad en Steven Hendriksen en gaat over het verhaal van drie Oekraïense vrouwen die naar Nederland zijn gevlucht en hun ervaringen hierbij. Ook wordt hier de korte documentaire ‘BACK’ van Yazan Rabee getoond die de terugkerende nachtmerrie van een Syrische vluchteling laat zien.  

Daarnaast wordt dag de kunsttentoonstelling geopend. Hier is werk te zien van studenten van de Academie St. Joost Breda en van de minor Kracht van de Kunst en zijn gemaakt met het achterliggende thema ‘inclusiviteit’. De tentoonstelling is tot en met donderdag 12 januari te bekijken in De Uitvindfabriek. 

Taste The Cultures, een foodmarket
Woensdag 11 januari staat in het teken van Taste The Cultures. Internationale studenten van de internationale schakelklas (isk) van Curio bieden hapjes van verschillende culturen aan tijdens een gezellige food market op hun locatie in de binnenstad. Ook kunnen bezoekers deze dag meedoen aan verschillende workshops zoals een kookworkshop.

Debate The Cultures, het gesprek
Het evenement wordt donderdag 12 januari afgesloten in de Uitvindfabriek met een dialoog rondom de vraag: hoe gastvrij is Breda nu daadwerkelijk? En op welke manier kan iedereen in de samenleving meedoen? 

Explore The Cultures wordt georganiseerd door het Urban Living Lab Breda met studenten van verschillende Bredase onderwijsinstellingen in samenwerking met professionals van diverse organisaties.

Wil jij dit meemaken en een bijdrage leveren aan de stad van morgen? 

Inschrijven kan via de website vanaf 1 december. 

Meer informatie? Bekijk de eventwebsite voor Explore The Cultures https://urbanlivinglabbreda.nl/explorethecultures

Zien we jou daar?

Deel dit: