Activiteit

Hoe leg jij de maatschappelijke betekenis van je organisatie uit?

donderdag 1 juli 2021 , 19:30 - 21:00 uur

Tijdstip:        1 juli 2021 19.30 – 21.00 uur
Locatie         Online

Steeds meer mensen voelen verantwoordelijkheid voor een eerlijke en duurzame wereld, zoals verwoord in de Global Goals. Zij willen klant zijn bij en werken in organisaties die positief bijdragen en wonen in steden en regio’s die zich voorstaan op duurzaam functioneren. Organisaties/bedrijven en ook steden en regio’s herkennen deze toenemende druk vanuit de samenleving en de wensen van de medewerkers, klanten en inwoners.

De Common Good Balans biedt een instrument om de niet-financiële impact van de organisatie, het bedrijf en de gemeente in beeld te brengen. De Common Good Matrix maakt het ecologisch, sociaal en economisch en daarmee integraal meten van impact mogelijk. Het biedt een waarden-gedreven organisatiescan om van daaruit gericht te sturen op verbeteringen in de relatie met alle stakeholders.

Ware Winst Brabant, de regionale hub in Noord-Brabant, organiseert op 1 juli 2021 een kennismaking van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15, na-zit tot 21.30 uur).


We presenteren de lessen van de peer review met 4 Brabantse organisaties /bedrijven (Baril Coatings, SNEW, Parktheater Eindhoven, Genoeg). We gaan met elkaar in dialoog over de mogelijkheden en uitdagingen van het instrument. Als er interesse bestaat organiseren we vervolgens een verdere verdieping in een nieuwe bijeenkomst.
Zo kun je nader kennis maken via:
    Quicktest
    Microbalans
    Compact balans opmaken (zelfstandig of in peer groep)
    Full balance
Graag gaan we hierover in gesprek

Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: