Bericht

Samenwerking Curio en Avans met klimaatopgave Breda

Geplaatst op 17 november 2021, 13:27 uur
Illustration

Weer een mooi voorbeeld van een gave samenwerking! De Urban Green Development (UGD) studenten van Curio en de Environmental Science for Sustainable Energy and Technology (ESSET) studenten van Avans trokken samen op richting klimaatadaptieve oplossingen voor de gemeente Breda. 
 
Samenwerken aan een klimaatbestendig stad
De vraag in dit project was de klimaatopgave van de stad in kaart te brengen en een set van maatregelen bedenken. Docent Sandra Keetels-Snel: "We hebben dit nu voor de eerste keer gedaan en geëvalueerd. Er hebben 36 studenten van Avans en 12 studenten van Curio deelgenomen.” 

Docenten van Avans kwamen in contact met docenten van deze nieuwe mbo-opleiding van Curio. Beiden opleidingen bleken te werken aan het thema klimaatbestendige stad. Dat was reden om elkaar op te zoeken en de studenten bij bepaalde activiteiten samen op te laten trekken.

Samen op pad
Het project is door corona grotendeels online uitgevoerd, maar gelukkig ook live. Zo vond er een wederzijdse interactieve presentatie plaats, waarin de studenten bevindingen deelden gerelateerd aan het thema Climate Resilient Cities en deelden en hebben ze samen een aantal excursies buiten gevolgd, zoals de excursie in Waterakkers. Hierbij werd gekeken naar de fauna in het water bij Waterakkers. Naast dat het heerlijk was om elkaar in kleine groepen weer eens live te zien en lekker buiten bezig te zijn, werd de samenwerking met studenten van een andere opleiding enorm gewaardeerd.

Lees ook het persbericht in BN DeStem.

Een greep uit de reacties

“The interaction with other students allowed us to expand the scope on how we normally approach projects”

“It was truly amazing that an outdoor excursion was organized in which we could visualize and apply the theory to improve the understanding of the project”

"The collaboration with Curio has been very helpful for our project development as we got to hear the students opinions and feedback on some design plans. I think interactions between students of different backgrounds always leads to great ideas being shared!"

“We zijn allen erg enthousiast en hebben daarom besloten met de nodige kleine aanpassingen volgend jaar dit opnieuw samen op te pakken. Of we verder kunnen samenwerken wordt nog onderzocht”, aldus Sandra.

Deel dit: