Bericht

Urban Living Lab Breda opent deuren voor landelijk netwerk

Geplaatst op 1 juni 2022, 09:23 uur
Illustration

Twee keer per jaar organiseert City Deal Kennis Maken (CDKM) een landelijke dag vol inspirerende workshops, demonstraties en lezingen.

Dit keer opent Breda vrijdag 3 juni de deuren voor dit landelijke netwerk.

Het Urban Living Lab Breda levert een grote bijdrage aan deze dag. Een scala aan sprekers vanuit ons gaat een bijdrage leveren.

Een greep uit de sessies:

Innovatiecampussen en labs - De toekomst met o.a. Raymond Sparreboom en Marc Holvoet (Urban Living Lab Breda). Met andereen gaan zij een open en diepgaande gesprek aan over alles wat met labs te maken heeft, met daarbij ook aandacht voor de economische doorwerking. Hoe zet je een sterk lokaal of regionaal lab op? Welke trends zijn er zichtbaar in Nederland? Hoe trek je nu structureel met grote(re) groepen studenten de stad in? En hoe haal je bestuurlijk commitment op voor grootschaligheid, instelllingsbreed en op faculteitsniveau werken? Schuif aan voor dit alles en meer! 

Gemeentelijke strategie - Breda: Ga in gesprek met Marcel de Heer van de gemeente Breda en Stefanie Vermeulen om meer te horen over hun kant van het verhaal. Wat is hun aanpak rond samenwerkingsovereenkomsten met het hoger onderwijs in hun stad, hoe activeert de stad
haar ambassadeursnetwerk rond Verbinding met de samenleving, hoe werkt zij toe naar een goede inbedding van de CDKM na de gemeenteraadsverkiezingen, wat voor focus is er op de regio en verdere samenwerking, en hoe is de samenwerking met het hoger onderwijs intern binnen de eigen organisatie ingebed? en Jeugd in verbinding, en het project OnePlanet. 

Rondetafelgesprekken met Breda onderwijs- en onderzoeksvernieuwers:

Met o.a. het Urban Living Lab Breda Junior, het NK Atletiek en de Vuelta als vliegwiel voor lokale projecten, de Dutch Happiness Week, en de samenwerking van de opleidingen Urban Green Development (Curio) en ESSET (Avans) binnen het stadsbrede thema Energietransitie. 

9e City Deal Kennis Maken Breda Onderwijs Café:
Een moment waarop  we onze samenwerkingen en projecten met elkaar delen, kennismaken én kennis maken. Praat in dit Onderwijs Café in een ontspannen sfeer mee over projecten in Breda, en ontmoet het gehele team aan partners! Zo hoor je meer over de Logistics Community Brabant (Leo Kemps), de Curio-Avans Farmbot (Bas Postma), het Thema Inclusieve Samenleving & Breda, en de Challenge Gezond 100 (Niels de Beer). Aan het einde zal ook ruim de tijd zijn voor verdere uitwisseling en vragen. 

En daarnaast is er de mogeliujkheid om het Urban Living Lab Breda te bezoeken.

Excursie: Urban Living Lab Breda.
Sluit aan voor een energiek bezoek aan het mooie Urban Living Lab Breda, de centrale aanpak van CDKM Breda. Hoor meer over de nieuwste projecten, ga in gesprek met studenten en leer over de lokale multidisciplinaire en multi-level onderwijs- en onderzoeksprojecten vanuit het Lab in de stad.

Meer info en inschrijven

 

Deel dit: