Bericht

Antwerpen en Baarle inspireren 'bieb'-makers Hoge Vucht

Geplaatst op 10 juli 2022, 14:03 uur
Illustration

Is het bij bibliotheek Permeke in Antwerpen het brede aanbod en de samenwerking van veel partners die de deelnemers aan deze inspiratietour vooral bekoren, in Baarle wordt met grote bewondering vernomen hoe de twee buurgemeenten - Hertog en Nassau – toch forse budgetten spenderen voor hun gezamenlijke, grenzen overstijgende cultureel centrum.

Bijna drie dozijn wijkgenoten, wijkwerkers, studenten en gemeenteraadsleden stapten vrijdag 8 juli op winkelcentrum Moerwijk in de bus om eens goed rond te kijken bij buren en inspiratie op te doen voor het werk aan de totstandkoming van een bibliotheek in Hoge Vucht.

Want zoals bekend krijgt de wijk zijn wegbezuinigde bibliotheek terug, en liefst in de vorm van een breed toegankelijke ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners. Het is een onderdeel van Verbeter Breda, het gemeenteproject om de groeiende kloof tussen kansrijke en kansarme wijken in de stad te helpen verkleinen. Inzet van de gemeente is: we doen dit samen met de inwoners van de wijken. Vandaar dat ook leden van de gemeenteraad graag zijn ingegaan op de uitnodiging van de wijkraad Breda-Noord en Urban Living Lab Breda om de tocht mee te maken

Hieronder lees je het uitvoerige verslag van Ger Pepels

Documenten

Deel dit: