Bericht

Onderwijscafé geopend!

Geplaatst op 9 november 2022, 14:43 uur
Illustration

Samen, dwars door de onderwijsketen, maken wij Breda duurzamer, vitaler en inclusiever voor onze kinderen en de generaties die na hen geboren worden. 

En de beste manier om de toekomst te voorspellen, is om deze samen tot leven te brengen. Dus dit is wat we doen, de toekomst MEE-MAKEN. 

Het Urban Living Lab Breda is weer begonnen met het organiseren van Onderwijs Cafés voor de HELE onderwijsketen, dat is inclusief het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Het doel van deze Cafés is onderwijsinitiatieven te verrijken en te verbreden ten behoeve van de Bredase Jeugd

Op 24 november zijn we te gast bij Curio aan de Frankenthalerstraat 15 van 15.30 tot circa 18.15 uur.

We hebben een gevarieerd programma met twee pitch rondes waarin verschillende initiatieven zichzelf presenteren en samen op zoek gaan naar verbreding, nieuwe verbindingen, nieuwe ideeën etc. De initiatieven zijn afkomstig uit po, vo, mbo en het hbo van Breda.

De initiatieven zijn voorbeelden van projecten waarin samenwerking wordt gezocht binnen de onderwijsketen met potentiële nieuwe MEE-MAKERS.

Maak kennis met:

Power of the Future (Urban Living Lab Breda)
Dit innovatieve concept brengt kinderen van verschillende basisscholen in Breda samen in heterogene teams onder begeleiding van mbo en hbo studenten.

Explore The Cultures (Urban Living Lab Breda)
Explore The Cultures (ETC) staat voor het ontdekken van verschillende culturen. Dit is een uitnodiging om een variatie aan culturen te beleven door middel van zien, voelen, proeven en horen. Het doel van ECT is om je horizon te verbreden, door het zien van een ander perspectief. De organisatie is handen van studenten en medewerkers van Curio, BUas en Avans Hogeschool.

Curio Talent
Ruimte voor professionele, persoonlijke én talentontwikkeling, hoe dan? 

Kindertrendrede (Stefanie Vermeulen)
Advies van de kinderen uit Breda aan burgemeester en wethouders

Maatschappelijke Diensttijd, hoe doen we dat nu? (Hanneke Veldhuis, Libreon)

Peer2Peer coachen (Curio)
Maak kennis met Lumina Spark, een krachtige tool die de verbinding in een groep praktisch en inzichtelijk maakt. Wie ben ik en wie ben jij? En hoe maken wij verbinding!

Samenwerkplaats Hoge Vucht (Urban Living Lab Breda)
In het licht van het Nationale Programma Leefbaarheid & Veiligheid komt daar via Verbeter Breda een substantiële nieuwe impuls bij. Samenwerkplaats (SWP) Hoge Vucht denkt hier een toegevoegde waarde te hebben. In de pitch zal hier aandacht aan geschonken worden.

BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

MELD JE NU AAN!

Deel dit: