Bericht

START ONDERWIJS CAFÉS

Geplaatst op 28 november 2022, 10:59 uur
Illustration

Vanuit City Deal Kennis Maken Breda zijn in het verleden met groot succes verschillende Onderwijs Cafés georganiseerd voor iedereen die betrokken is binnen het middelbaar en hoger onderwijs in Breda. Het Urban Living Lab Breda (ULLB) heeft het stokje overgenomen met als doel onderwijsinitiatieven te verrijken, te verbreden ten behoeve van de Bredase jeugd en de grote maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan voor de komende generaties.

Het eerste ULLB-Onderwijscafé voor de HELE onderwijsketen werd ingeleid door moderator Niels de Beer en Marc van Campenhout (bestuurder Curio). Het belang van de stad werd hierbij benadrukt en dat het feit dat we allemaal een rol hebben als we het hebben over de toekomst van de stad. We zijn allemaal Mee-makers van de stad van de toekomst. Er waren ruim 60 mensen aanwezig. Het was heel fijn dat er nu ook mensen aanwezig waren vanuit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. We hopen dat dit in de komende edities gaat groeien. Tijdens de verschillende pitches werd al snel duidelijk dat er prachtige initiatieven zijn vanuit het Bredaase onderwijs. Nieuwe contacten werden gelegd, nieuwe verbindingen werden gemaakt. De energie was voelbaar en de potentie van de beweging werd zichtbaar voor alle bezoekers. Klein beginnen, doorpakken door doen en dan kunnen we samen organisch een mooie ‘duurzame’ motor bouwen voor een duurzame inclusieve samenleving.

Heb je dit Onderwijscafé gemist?

Check dan: https://urbanlivinglabbreda.nl/onderwijscafe-24-november-2022

Of neem contact op met de pitchhouders: Sanne Metsemakers (De Tussenruimte), Rutger van Eijken (Explore The Cultures), Huub van Caam (Peer2Peer Coachen), Annelies Bok (Curio Talent), Ger Pepels (Urban Living Lab Samenwerkplaats), Marcel Kesselring (Power of the Future), Bas Postma (Robotboerderij)

Noteer ook alvast in je agenda de volgende editie!

URBAN LIVING LAB ONDERWIJSCAFÉ

📍 Avans Innovative Studio, Beverweg 2-4
🗓 Donderdag 9 Februari 2023

Wil je Mee-maken?

Stuur een mail naar team@urbanlivinglabbreda.nl

Deel dit: