Bericht

OPROEP: Ver van Thuis

Geplaatst op 20 januari 2023, 10:14 uur
Illustration

"Ver van thuis’ maakte op mij en de rest in de zaal diepe indruk, dat was wel te merken. Ik vind hem in ieder geval ‘NOS-waardig’. Het verbreedt en verdiept ons beeld over vluchtelingen en kweekt begrip. Verplichte kijkkost voor mensen die zeggen; grenzen dicht 😉.” 
Christel Groot-Huiting

De documentaire 'Ver van Thuis' gaat over persoonlijke verhalen van Svetlana, Maria en Katya, drie Oekraïense vrouwen die naar Nederland zijn gevlucht, huis en haard en familie hebben achtergelaten. Het is het verhaal over geen thuis meer te hebben. Ze vertellen over hoe het thuis was voor de inval van Rusland in Oekraïne, hoe ze zijn gevlucht en hoe ze zijn opgevangen in Nederland en België. Het is ook het verhaal van Nederlanders die spontaan in actie zijn gekomen om vluchtelingen naar Nederland te brengen of in huis te nemen.

De documentaire is dinsdag 10 januari 2023 in première gegaan tijdens de driedaagse Explore The Cultures van het Urban Living Lab Breda.

De documentaire ‘Ver van Thuis’ is gemaakt door de studenten Steven Hendrikse (Breda University of Applied Sciences), Amine Airad (Avans Hogeschool) en Sofie de Beijer (Fontys Hogeschool).

OPROEP

Deze indrukwekkende documentaire verdient meer publiek. We willen deze productie in Breda, landelijk en mogelijk internationaal onder de aandacht brengen. Het is een belangrijk en actueel verhaal.

We zijn op zoek naar mensen die met ons willen Mee-Denken over hoe we dit kunnen doen en meer mensen dit kunnen Mee-Maken!

Heb je ideeën? Heb je contacten landelijk? Of ben je werkzaam in de media? Wil je de documentaire vertonen?

Wil je meehelpen?

Neem dan contact met ons op!

Stuur een mail naar: team@urbanlivinglabbreda.nl o.v.v. Ver van Thuis

Deel dit: