De Tussenruimte

De Tussenruimte: Dè ruimte tussen disciplines, tussen sectoren, tussen onderzoek & leren, tussen de oude en de nieuwe economie

 

Maak jij je zorgen over thema’s als: de natuur, een eerlijke verdeling, gezondheid, kansen voor iedereen? Ervaar jij dat wij niet langer op deze manier door kunnen gaan? En wil jij een leren hoe jij de mensen om je heen in beweging zet?  

Kom naar De Tussenruimte. De ruimte tussen de oude en de nieuwe economie. Vanuit betrokkenheid zoek je naar een probleem (challenge), leer je een community op te bouwen met een diversiteit aan relevante stakeholders (coalition of the willing) en regie te voeren op het ontwerpen en realiseren van een bijdrage aan brede welvaart met een diversiteit aan relevante stakeholders (impact).  

Doe ik dit alleen? NEE !!!  Samen met studenten van andere studies (economisch, technisch, zorg, etc), de docenten/coaches, een onderzoeker van Avans en bedrijven met maatschappelijke relevantie ga verschillende perspectieven bij elkaar brengen. 

Avans Hogeschool erkent dat oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken meestal niet vanuit één discipline opgelost kunnen worden. Maak jij je zorgen over thema’s als: de natuur, een eerlijke verdeling, gezondheid, kansen voor iedereen? Ervaar jij dat wij niet langer op deze manier door kunnen gaan? En wil jij een leren hoe jij de mensen om je heen in beweging zet?  

In de Tussenruimte is er een continue dynamiek tussen IK, HET, WIJ. Studenten gaan vanuit betrokkenheid (de IK) zèlf op zoek te gaan naar een probleem (de challenge en de HET), leren een community te organiseren (coalition of the willing) en regie te voeren op het ontwerpen en realiseren van een bijdrage aan de brede welvaart (de WIJ) met een diversiteit aan stakeholders (impact).

Minor ACT - Act for Change Together

In deze minor leer je over brede welvaart en over toekomstonderzoek. Je lost geen problemen op maar zorgt voor systeemverandering. Door uit te gaan van wat jij belangrijk vindt in de wereld van morgen bouw je aan een eigen netwerk en oplossingen voor een betere wereld.

MEER INFORMATIE (Libguide)

Wat vinden de studenten van de Tussenruimte?

'Het project was heel persoonlijk doordat ik mijn eigen challenge mocht kiezen en uitwerken'.  

‘De vrijheid en gelijkheid tussen docenten en studenten vond ik heel fijn’ 

'Normaal is er een format of een stappenplan dat je moet volgen op een bepaalde manier. Hier werden we met onzekerheid geconfronteerd en moesten nadenken hoe we naar een oplossing gingen komen, welke stakeholders we gingen betrekken.' 

‘Ik was altijd gericht op mijn cijfer en wat de docent van mij verwacht. In deze minor stond opeens centraal wat ik nu uit mezelf wilde halen. Dat was echt anders’ 

Geinteresseerd in De Tussenruimte?
Neem dan contact op met Sanne Metsemakers

[s.metsemakers@avans.nl]