5 vragen met Marcel Kesselring
13 december 2024
In de rubriek ‘5 vragen met’ houden wij elke week een interview met een medewerker van Urban Living Lab Breda aan de hand van 5 vragen. Deze week is het de beurt aan Marcel Kesselring.
Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat jouw rol binnen het Urban Living Lab Breda is?
Ik ben Marcel Kesselring en ben bijna vanaf de start betrokken bij het Urban Living Lab Breda (ULLB). Ik ben de Kennisagenda coördinator en het doel van die functie is het ontwikkelen, beheren en uitvoeren van de kennisstrategie van het Urban Living Lab Breda. Deze rol gaat over het vinden van belangrijke kennis voor de kennisagenda, het organiseren van onderzoek en innovatie, en het delen van kennis binnen en buiten de organisatie om de doelen te bereiken.
Ik doe mee omdat ik geloof in het belang van deze organisatie. Het biedt een waardevolle samenwerking en is hard nodig. Mijn rol is in de loop van de tijd veranderd. Ik richt me nu op het verbeteren van ULLB, zodat we ook over vijf jaar nog bestaan en intensief samenwerken met andere bedrijven, vooral met externe partners.
Binnen welke projecten ben je het meest bezig binnen Urban Living Lab Breda?
Ik ben vooral betrokken bij de nieuwere projecten, zoals de Smaaktafel met Sjoerd en Huub. We werken eraan om dit project te verbeteren en ervoor te zorgen dat opleidingen hierop kunnen aansluiten.
Hoe ben je eigenlijk betrokken geraakt bij het Urban Living Lab?
Ik raakte redelijk snel na de start betrokken. In die tijd was ik bezig met het opzetten van het creatieve domein van de opleiding Communicatie en kwam ik in contact met Raymond. Hij vertelde mij over ULLB, en het concept sprak me direct aan. Sindsdien ben ik actief betrokken gebleven.
Op welke projecten ben je het meest trots?
Het project waar ik het meest trots op ben, is Explore the Cultures, een evenement dat twee jaar geleden plaatsvond. Het begon met een student die een documentaire maakte over vluchtelingen uit Oekraïne. De volgende stagiairs hebben dit verder uitgebouwd tot een volledig evenement, inclusief een debat in De Faam. Dit project was een voorloper van de Smaaktafel bij Curio en betrok de internationale schakelklas (ISK) erbij. Het was een van de eerste projecten van een stagegroep en heeft veel impact gemaakt.
Is er een leuke, leerzame of grappige les die je hebt geleerd sinds je bij het Urban Living Lab betrokken bent?
Een grappige en leerzame ervaring is hoe ik heb geleerd dat Brabant echt gezellig is. Ik kom uit Rotterdam, waar mensen vaak recht voor hun raap zijn. In Brabant is er veel aandacht voor sociale contacten, en ik heb geleerd hoe belangrijk het is om relaties op te bouwen, bijvoorbeeld tijdens een gezellige borrel. Dat sociale aspect is iets wat ik erg ben gaan waarderen.