Activiteit

Stadsgesprek: De stad en ​de (culturele) stenen

woensdag 23 november 2022 , 19:30 uur
Illustration

Ateliers, expositieruimtes, culturele hotspots en broedplaatsen houden groeiende steden en wijken levendig. Ook Breda groeit. Maar culturele en maatschappelijke ruimte groeien al jaren niet meer mee. Sterker nog: ze nemen 'keihard' af. 


De rafelranden van de stad raken op: levendige en vernieuwende plekken dreigen voorgoed te verdwijnen, transformerend naar hippe holle yuppenflats. De schamele ruimte die af en toe nog beschikbaar is, biedt niet meer dan een tijdelijke speelplaats voor kortstondige projecten. En voor wie nu denkt dat dat een 'logisch gevolg van marktwerking' is; het is een weeffout in onze stadsontwikkeling. 


Doordat culturele en maatschappelijke ruimte slinkt en vercommercialiseert, wordt doorontwikkelen voor nieuwe generaties steeds moeilijker. Zonder ruimte voor culturele vernieuwing zal het groeiende stad zijn - maar zeker geen bloeiende. 


Het moet anders - het kan anders
Woensdagavond 23 november duiken we in het (ontbrekende) culturele accommodatiebeleid in Breda. We laten voorbeelden uit andere steden zien én hoe we dat in onze eigen stad kunnen toepassen. Kunnen we het tij keren, door deze avond een begin te maken met aanbevelingen die onze stad cultureel veerkrachtiger maken?


Deze avond wordt georganiseerd door CLIB (Ageeth Boermans) + broedplaats Electron (Lisette Spee), speciale gast is Arna Notten, bestuurder bij de Plaatsmaker in Utrecht . Moderator is Marjolein van Alfen, adviseur en gebiedsregisseur in de culturele sector. 

Aanmelden

 

Bezoekers informatie
Woensdag 23 November
Aanvang 19:30 uur
Gratis entree
Locatie: MotMot Gallery, Belcrumweg 19, 4815 HA, BredaLocatie
MotMot Gallery
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Deel dit: