Activiteit

Stadsgesprek #2 De stad en de stenen

woensdag 25 januari 2023 , 19:30 - 22:00 uur

Op 23 november vond het 1e stadsgesprek plaats - een gesprek over maatschappelijke ruimte en cultureel vastgoed. Op woensdag 25 januari zetten we het gesprek voort met de 2e editie: Stadsgesprek #2. 


De rafelranden van de stad raken op. Levendige, vernieuwende plekken dreigen voorgoed te verdwijnen, transformerend naar hippe, homogene woonwijken. Schaarse ruimte die af en toe nog beschikbaar is, biedt niet meer dan een tijdelijke speelplaats voor kortstondige pilots.

 

Kortom, de vrije, culturele en maatschappelijke ruimte slinkt. Voor nieuwe generaties creatieve geesten wordt zulke homogene, voorspelbare omgevingen steeds onaantrekkelijker. Zonder ruimte voor culturele vernieuwing zal Breda een groeiende stad zijn - maar geen bloeiende. 

 

Het moét anders en het kán anders. Op woensdag 25 januari duiken we met initiatieven, burgers en (stads)makers in de mogelijkheden en dat doen we graag samen met jullie. Te gast is Rinske Brand, die onlangs deze handreikingen deed voor Rotterdam. Ook wij vormen Bredase handreikingen waar we stadsmakers, beleidmakers en betrokken bewoners mee kunnen helpen de stad beter te maken. 


Meer lezen / aanmelden >

Bezoekersinformatie:  
Woensdag 25 januari
Aanvang 19:30 | deuren open 19:00
Toegang: Gratis, aanmelden op de website 
Bezoekadres: Electron | MotMot Gallery, Belcrumweg 19, 4815 HA, Breda
Meer informatie: www.electronbreda.com

Locatie
MotMot Gallery
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: