Activiteit

Verborgen verhalen - CrossArts Kunstcafé #1

dinsdag 18 april 2023 , 19:30 - 22:00 uur
Illustration

Wat speelde zich af in Het Speelhuis van de Nassaus in de 17e eeuw? En hoe inspireert ons dat voor de toekomst van het Havengebied? Ga mee op ontdekking langs de Speelhuislaan!

 

Verborgen Verhalen 

met Archeologische speurtocht

Kunst van nu

Een vooruitblik op de kunstmanifestatie SPEEL!


Archeologische speurtocht
Tussen 1610 en 1621 bouwden de zonen van Willem van Oranje Het Speelhuis aan het eind van de Speelhuislaan in Breda. Het was een klein jachtslot met daaromheen een jachtterrein. Een statussymbool waarmee de Nassaus pronkten en een plek waar zij adellijke contacten uitnodigden. Vanuit het 3 verdiepingen hoge Speelhuis keken de bezoekers naar de jagers onder het genot van een hapje en een drankje. We nemen je mee op een archeologische speurtocht, met objecten en verhalen uit die tijd.


Kunst van nu
Bas Steens en Evi Hogervorst van Zut Mon Sac zagen de historische objecten al. De illustratoren laten zich inspireren door de objecten en het werk dat daaruit komt wordt deze avond vertoond.


Het Speelhuis 2.0 
We blikken ook vooruit naar de toekomst. Voor kunstmanifestatie SPEEL! werkt CrossArts samen met kunstproducent Mothership en Krijn de Koning. Vanaf augustus 2023 wordt er zes weken lang een moderne versie van Het Speelhuis neergezet op het braakliggende terrein tussen Electron en Brack. 

Hoe dat eruit ziet? Kunstenaar Krijn de Koning vertelt je er iets meer over.


Praktisch
We zien je graag bij aanvang op Speelhuislaan 171. Dat is het adres tegenover de watertoren, in het gebouw dat verbonden is aan Electron | MotMot Gallery.


De speurtocht is te voet en ongeveer 1,5 km. Wil je graag meedoen, maar zijn afstanden wandelen lastig, mail ons even op info@crossarts.nl.

 

Tickets Pay what you want
CrossArts wil graag toegankelijk zijn voor een breed publiek. Daarom mag je voor deze avond zelf beslissen of en wat je wil betalen. Graag willen we wel dat je reserveert. Er zijn tickets vanaf 0 euro.

 

Reserveren  


Locatie: 
CrossArts, Speelhuislaan 171, Breda 

 

Locatie
CrossArts, Speelhuislaan 171 , 4815 CD, Breda
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Pay what you can
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
Foto Edwin Wiekens
Deel dit: