Activiteit

Kick-Off onderwijsvisie | Breda

dinsdag 26 september 2023 , 17:00 - 20:30 uur
Illustration

PRAAT MEE OVER HET ONDERWIJS IN BREDA
Wat houdt jou bezig? Wat zou jij wel anders willen zien? 

Je hebt gemerkt dat er in het onderwijs de afgelopen jaren belangrijke veranderingen hebben plaatsgevonden, zoals lerarentekort, zorgen over ongelijke kansen en toenemende laaggeletterdheid. De huidige onderwijsagenda van 2018 sluit hierop niet meer goed aan. Daarom is de gemeente Breda bezig met de nieuwe onderwijsvisie, die het onderwijsbeleid van de gemeente beschrijft en leidt tot een uitwerkingsagenda om opgaven aan te pakken. Je kunt hierbij denken aan gelijke kansen bevorderen, laaggeletterdheid verminderen en de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt verkleinen. We kunnen dit niet alleen, we hebben jou hierbij nodig.
 
Het is goed om gezamenlijk de juiste koers voor het onderwijs in Breda te bepalen. Eerder is er een digitale enquête uitgestuurd om de eerste input op te halen. De belangrijkste resultaten delen wij graag met jou op dinsdag 26 september. We staan ook stil bij de verdiepende gesprekken die volgen in oktober en november. Tijdens deze avond zijn er ook inspirerende sprekers aanwezig. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje en sluiten we af met een borrel. 

Programma Dinsdag 26 september

  • 17:00 - 17:30 uur Inloop met een hapje en een drankje
  • 17:30 - 17:45 uur Opening door de wethouder Arjen van Drunen
  • 17:45 - 18:00 uur Presentatie belangrijkste enquêteresultaten & vooruitblik verdiepende gesprekken
  • 18:00 - 18:30 uur Inspirerende spreker…
  • 18:30 - 19:30 uur Tijdens het eten, samen aan de slag met verschillende thema’s in het onderwijs
  • 19:30 - 20:00 uur Afsluiting met cabaretier Peter Heerschop
  • 20:00 - 20:30 uur Borrel en netwerken

Locatie - De Uitvindfabriek, Breda

De Uitvindfabriek bevindt zich op vijf minuten loopafstand van station Breda (Uitgang Belcrum). Er is een gratis parkeerterrein aanwezig (ca 200 plaatsen) aan de achterzijde van het Faamgebouw (Liniestraat 16) Vanuit daar loop je in 5 minuten naar de Uitvindfabriek. 

Aanmelden - Uiterlijk 7 september

Aanmelden kan via deze link: Aanmelden Kick-Off onderwijsvisie | Breda
Let op: In verband met beperkte capaciteit geldt vol = vol. Schrijf je dus zo snel mogelijk in!

Jouw deelname aan deze kick-off en aan de verdiepende gesprekken zijn van groot belang en wordt zeer gewaardeerd. We stellen het op prijs als je deze uitnodiging ook wil doorsturen naar geïnteresseerden in jouw netwerk.

Ben je 26 september helaas verhinderd, maar wil je toch graag meepraten over de toekomst van het onderwijs in Breda? Neem dan contact op met Lieke van Ooijen via lpa.van.ooijen@breda.nl om je aan te melden voor de verdiepende gesprekken. Ook bij andere vragen of opmerkingen over het participatietraject Onderwijsvisie kan je bij haar terecht.

We zien je graag bij de kick-off!

Met vriendelijke groet,

Arjen van Drunen

Wethouder Wonen, Onderwijs, Gezondheid, Kansengelijkheid, Inburgering, Wijkaanpak & Verbeter Breda

Locatie
De Uitvindfabriek
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Onderwijs
Deel dit: