Activiteit

Oogstgesprek SPEEL!

vrijdag 30 september 2022 , 15:00 - 18:00 uur
Illustration

Placemaking is ook stadmaken. Hoe maken we pioniersinitiatieven in CrossMark duurzaam onderdeel van stedelijke (her)ontwikkeling?

In het laatste weekend van ons groene Kunstdoolhof SPEEL! organiseren CrossArts en het Bredase Architectuurcentrum BLASt op zaterdag 30 september een Oogstgesprek. Pioniers, initiatieven en interventies zoals SPEEL! zorgen al voor kleur en identiteit in CrossMark. Welke waarden genereren ze nog meer? Hoe maken we ze duurzaam onderdeel van deze stedelijke ontwikkeling?

Maar wat ís placemaking nou precies? Placemaking is een menselijke benadering in het plannen en vormgeven van de publieke ruimte. Hierbij wordt gekeken naar hoe de ruimte wordt gebruikt. En hoe de kwaliteit van de openbare ruimte en het leven van de mensen die er gebruik van maken te verbeteren.

Het Oogstgesprek wordt een actieve bijeenkomst waarin een gezamenlijke discussie wordt afgewisseld met energieke pitches van inspirerende praktijkvoorbeelden uit andere steden. En met kleine (groeps)opdrachten die we goed in Breda kunnen toepassen!

Met bijdragen van in ieder geval: gespreksleider Willem Hein Schenk, Thom Aussems (Urbandustrial), Frederique Kreeftenberg (StrandLAB Almere), Ruud Reutelingsperger (Observatorium), en [On]Benut Breda.

Vanaf 19.00 uur krijgt iedereen de gelegenheid om, onder het genot van een drankje, de installatie Panorama van Tijd te bekijken. Met projecties op de muren van Brack en soundscapes in het sfeervol verlichte hennepdoolhof, speciaal ontworpen voor SPEEL! door Hans Timmermans.

Wil je deelnemen of meeluisteren met het Oogstgesprek? Meld je aan voor het Oogstgesprek

Locatie
Machinehal Backer & Rueb, Speelhuislaan 173, Breda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
Edwin Wiekens
Deel dit: