Activiteit

St. Joost expositie: Can You Make It Make Sense?

woensdag 5 juni 2024 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

Waarom zijn oprechte relaties en kunst zo belangrijk? 

Relaties aangaan is belangrijk omdat we hierdoor groeien en van anderen kunnen leren. Verschillende perspectieven helpen ons om empathie en begrip te krijgen voor verschillende thematieken, benaderingen en posities. Dit zorgt voor een hechtere samenleving waar mensen elkaar steunen maar ook leren omgaan met schijnbaar conflicterende belangen en tegenstellingen.

Kunst speelt hier ook een grote rol in. Het stelt ons open voor nieuwe ideeën en helpt ons buiten onze kaders te denken. Deze diversiteit leidt tot nieuwe verbeelding, de mogelijkheid om een andere werkelijkheid voor te stellen. Het kan een start zijn voor het realiseren van idealen, mensen verenigen en troost bieden.

In een strategische maatschappij riskeren we alleen het kapitalisme te dienen. Verbeelding en frisse ideeën van jongeren zijn nodig voor nieuwe alternatieven. Met onze expositie willen we ons open stellen voor de buitenwereld. Ook willen we de uitdagingen en ons leerproces laten zien, dit benadrukt de inspanning die nodig is om te groeien. Eerlijkheid staat hierbij voorop, het is immers een langdurig proces van vallen en opstaan.

Vanuit een collectieve benadering proberen we ruimte te bieden voor de individuele processen, vragen en doelen. Het is een oprechte poging de eerste stappen te zetten in en met de buitenwereld.

Locatie
Faamkwartier
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: