Bericht

Sporten en bewegen mogelijk maken voor álle Bredanaars

Geplaatst op 1 mei 2023, 15:44 uur
Illustration

Sporten en bewegen mogelijk maken voor álle Bredanaars. Dat is het doel van Quiet Community Breda en Betrokken Ondernemers Breda (BOB). Onlangs sloegen zij met het Urban Living Lab Breda de handen ineen om ook mensen met een kleine portemonnee de kans te geven om te sporten.

“In september was ik, samen met Willem Butz (voorzitter van de Singelloop), te gast bij de Breda Podcast”, begint Rutger van Eijken, van Quiet Breda en Urban Living Lab Breda Themaregisseur Inclusieve Samenleving & Gezondheid. “Willem gaf mij toen honderd startbewijzen voor de Singelloop die ik gratis weg mocht geven aan members van Quiet Breda”, vertelt Van Weijk. Quiet verbindt mensen die leven in armoede (members) met bedrijven en particulieren. “Maar omdat wij geen honderd sportieve members hebben, zijn we op zoek gegaan naar andere partijen die deze startbewijzen kunnen weggeven aan mensen die het zelf niet kunnen betalen. Ik ben toen ook in contact gekomen met Betrokken Ondernemers Breda.” BOB is een netwerkorganisatie waarbij maatschappelijk verantwoorde ondernemingen zich inzetten voor Breda.

Het doel van het project is om zoveel mogelijk Bredanaars - en dan inwoners met een kleine beurs in het bijzonder - voor een zo lang mogelijke periode in beweging te krijgen. 

Lees volledige artikel op Breda Vandaag:

https://www.bredavandaag.nl/nieuws/algemeen/388007/gratis-trainen-voor-de-singelloop-voor-iedere-bredanaar

 

Deel dit: