Bericht

Onderwijscafé Duurzaamheid

Geplaatst op 29 september 2023, 15:15 uur
Illustration

Gisteren hebben we een inspirerende dag gehad tijdens het onderwijscafé. Het café is geopend met een gesprek met Ron Bekker. Hij is initiatiefnemer van de Zero waste week in Breda. Zijn doel hiermee is bewustwording te creëren over minder zwerfafval en minder verbruik van producten. Graag wil Ron de Zero waste week meer betrekken tot het onderwijs, omdat dit de toekomst is. De jeugd meenemen in dit proces is daarom erg belangrijk.  

Hierna zijn er 4 pitches gegeven van kringloopwinkel de kleine Vince, Green Office BUas, Explore the big picture en Repair café. Allemaal hebben ze ideeën over duurzaam omgaan met de aarde en hoe we deze ideeën gecombineerd kunnen worden met het onderwijs.  

Het volgende onderwijscafé vindt plaats in de Nieuwe Veste op 14 november, het Urban Living Lab Breda en Nieuwe Veste organiseren samen een Kunst & Tech Café en netwerkborrel voor PO, VO, MBO en HBO docenten en medewerkers culturele instellingen. 
Het thema van deze bijeenkomst, die samenvalt met het nationale Maaksymposium, is maakeducatie en kunst & technologie. 
Tijdens deze bijeenkomst zullen er verschillende keuzesessies worden aangeboden door verschillende partners. De volgende sessies vinden plaats:  
1. Graphic Matters: visuele geletterdheid en de rol van AI op dit moment inneemt in het grafisch ontwerp 
 2. Patricia Jansen & Makersbase: Prototyping en Design Thinking 
 3. Maaksessie met Jan Willem Otto (Studio WOtto): Deze maker noemt zichzelf een creativiteit katalysator. Hij werkt als kunstenaar, programmeur, muzikant en educator op het snijvlak van kunst & technologie. 
 4. Digiwerkplaats MKB 

Inschrijven kan via deze link: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=3JhsWep7y0yfwg5nPBhyCQf9JW6KzlxLhkfTuRu6mCRURFVWWllBSEYzRDdQT0szWVk1SlZBMDNBVS4u 

Deel dit: