Bericht

Het Energiefestival

Geplaatst op 16 november 2023, 10:00 uur
Illustration

Op 1 november kwam Breda samen op het Energiefestival om het te hebben over de energietransitie. Van jong tot oud kwamen de geïnteresseerden bij elkaar in de uitvindfabriek om in gesprek te gaan. 


De avond werd geopend door wethouder Peter Bakker van klimaat. Hij kreeg de nieuwe Chatime magazine uitgereikt die gemaakt is door een groep basisschool kinderen. Deze magazine is gemaakt voor kinderen om meer te weten te komen over de energietransitie. Na het openingswoord trad Piepschuim op die met rake muziekteksten het belang aangaf voor welke uitdagingen we staan. Hierna waren er twee talkshows waarin er met experts, inwoners en onze eigen themaregiseur Duurzaamheid & Energietransitie Michiel Smits in gesprek werd gegaan en tips werden gegeven. Met deze tips konden de mensen in gesprek gaan tijdens de informatiemarkt.  

Op de informatiemarkt stonden de volgende organisaties:
1. Bres Breda; helpt Bredase burgers op weg met verduurzamen en biedt ondersteuning bij uitvoer.
2. De Greenhopper; is een duurzaam en mobiel informatiecentrum van de Gemeente Breda dat door de stad trekt.
3. MNext; vormt met het MKB de brug tussen innovatie en samenleving. Door praktijkgericht onderzoek uit te voeren met studenten, docenten, onderzoekers én stakeholders
4. Eerste hulp bij Energiekosten; over het betalen van je energierekening en de financiële regelingen binnen gemeente Breda.
5. Samenwerking woningcorporaties en gemeente Breda; Voor vragen over verduurzaming van je woning.
6. Wijkgerichte aanpak in Breda; Informatie over de energietransitie en wijkgerichte aanpak in Breda.
7. Het Zelfbewuste huis; Hoe ziet het huis van de toekomst eruit? 

Met dank aan al deze organisaties en de sprekers kunnen we terugkijken op een ontzettend toffe avond, waarin we de verbinding naar elkaar hebben kunnen vinden voor de toekomst. 

Deel dit: