Bericht

De stem van de Jeugd

Geplaatst op 20 november 2023, 12:00 uur
Illustration

De behoefte om te luisteren naar jongeren wordt steeds groter in Breda. Met JongBreda en de Jongerenraad is ULLB'er Stefanie Vermeulen de Stem van de Jeugd sinds eind vorig jaar aan het bouwen en organiseren. Met hulp van talloze organisaties hebben we de Stem van de Jongeren al op veel gebieden (Wonen, Onderwijs, Cultuur & meer) laten klin-ken, maar we zijn pas net begonnen.

Daarom zijn we op 17 november samen gekomen met; Chatime, Breda Actief, Surplus, Tejo, Gemeente Breda, Pier15, Poppodium Phoenix, Nieuwe Veste, Chassé Theater, Breda Beats, Bo-diversity, Verbeter Breda, Buas , De Vakbond, Curio, Electron, Grote Broer om gezamenlijke doelen en ambities op te stellen voor de komende 5 jaar. Zodat de Stem van de Jongeren luid en duidelijk kan klinken en een stevigere positie krijgt in de stad.

De doelen en ambities die we hebben opgesteld zijn:
1. In 2024 zitten er jongeren van allerlei pluimlagen in alle Bredase organisaties uit het netwerk van JongBreda, waarvan minstens 1 in het bestuur.
2. In 2025 krijgen kinderen (na) school en bij verschillende organisaties les, waarin ze leren hun mening te vormen en daarvoor op te komen. De lessen komen van mensen uit het veld.
3. In 2025 is er een pool van jongerenambtenaren verantwoordelijk voor het duurzaam opzetten van de stem van jongeren, die lokale partijen verbinden en 1x per 3 maanden de stemmen ophalen.
4. In 2025 laten we allemaal initiatieven vanuit jongeren zelf komen en is er geld voor deze “bottom’.

De jeugd onderneemt, professionals begeleiden en de gemeente faciliteert. Dat is hoe we het voor ons zien. Begeef je je met je organisatie of project onder jongeren? En wil je ook meedoen met De Stem van de Jeugd? Meld je dan aan bij stefanie@urbanlivinglabbreda.nl 

Deel dit: