Bericht

Ver van Thuis - 25 januari 18:00-23:00 - Filmhuis

Geplaatst op 14 december 2023, 09:00 uur
Illustration

Laat je raken door de documentaire Ver van thuis over drie Oekraïense vluchtelingen, waarbij persoonlijke verhalen en aangrijpende beelden je meenemen in de realiteit van de oorlog. De krachtige documentaire nodigt uit tot bewustwording en actie en herinnert ons eraan dat we streven naar dezelfde menselijke wensen: een veilig en gelukkig leven met onze dierbaren.

De documentaire valt onder een groter evenement, namelijk Explore Festival. Een driedaags festival waar je verder gaat dan het bekende pad. Op 17, 24 en 25 januari laten we Breda bruisen met verrassende kunst en performances, werelds eten en mooie gesprekken. Met één duidelijk doel: mensen uitdagen om elkaar te leren kennen. Want laten we eerlijk zijn, het leven wordt leuker en interessanter wanneer we meer van elkaar weten.

Daarom hebben we een programma gemaakt rondom de documentaire. Op 25 januari zoeken we de culturele verbinding met elkaar. Kom langs om 18:00 en geniet van een werelds menu, mede samengesteld en bereid door de Internationale Schakelklas van Curio, bekijk het hartverscheurende verhaal van het verlies van thuis en ga achteraf in gesprek met de makers, terwijl een internationale band muziek uit allerlei culturen samenbrengt.

De documentaire ‘Ver van Thuis’ is gemaakt door de studenten Steven Hendrikse (BUas), Amine Airad (Avans) en Sofie de Beijer (Fontys).

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.filmhuisbreda.nl/movies/336/17/ver_van_thuis 


Deel dit: