Bericht

Wij dagen jou uit om nieuwe mensen te ontmoeten!

Geplaatst op 26 januari 2024, 16:30 uur
Illustration

Met het programma van gister: bij de Nieuwe Veste, Toekomst voor de toekomst in het NAC Stadion en Ver van Thuis in het Filmhuis, is er een einde gekomen aan de eerste editie van het Explore Festival.

Drie dagen lang hebben we met z'n allen ons best gedaan om bubbels te doorbreken en samen dichterbij elkaar te komen. Een duidelijk doel, maar is het gelukt? Dat is natuurlijk erg moeilijk om te achterhalen. Mensen ontmoeten en samenbrengen is één ding, maar het gaat er om dat de connecties die gelegd worden een blijvende iets wordt. Zoals ze in de hogere kantoren altijd zo mooi zeggen: 'Het is een proces, dat kan je niet zomaar versnellen.'

Nou dat kan wat ons betreft wel! Als je het ons vraagt dan hebben we de afgelopen dagen onzettend veel mensen samen zien komen. Alle leeftijden, culturen, wijken, beroepen en overtuigingen hebben we voorbij zien komen. Van de Grote Kerk tot het NAC stadion en van de Nieuwe Veste tot het Filmhuis. Wij kijken met heel veel tevredenheid terug op het Explore Festival 2024. En we gaan de rest van het jaar ons uiterste best doen om Breda uit te dagen elkaar te ontmoeten. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar met iedereen!

Daarom aan iedereen de oproep: Daag jezelf zo nu en dan uit om je medemens, je mede-stadsbewoner te leren kennen. Zolang je geen contact maakt met nieuwe mensen, zal er ook geen verandering plaatsvinden. Geen verandering waar we allemaal zo erg naar verlangen.

Wij gaan in ieder geval door met waar we nu mee bezig zijn, doe je mee?

Deel dit: