Bericht

De bouw van het Zelfbewuste Huis is begonnen! Maar wat is het?

Geplaatst op 31 januari 2024, 13:00 uur
Illustration

Het hek is van de dam! Na maanden van voorbereiding en plannen is het zo ver. De eerste locatie van Fieldlab het Zelfbewuste Huis wordt opgebouwd en dat zal een aantal weken duren. Het huis dat momenteel opgebouwd wordt in de Frankenthalerstraat, op grondgebied van Curio, kan gezien worden als huisje waar allerlei basismetingen gedaan zullen worden. In het huis zullen verschillende proeven gedaan worden om gezamenlijk te werken naar het huis van de toekomst.

Fieldlab het Zelfbewuste Huis is een initiatief van Bredata en Urban Living Lab Breda en heeft als doel een huis te ontwerpen dat autonoom is en de bewoner kan ondersteunen om te leven zoals die zelf wil. Het huis draagt bij aan een positieve gezondheid en welzijn voor de bewoner, helpt in het dagelijks leven en draagt bij aan een gezondere aarde.

Dat klinkt waarschijnlijk nu nog net zo vaag voor jullie als dat voor ons klinkt. Want hoe ziet het huis er in 2070 uit? 2070 is een stip op de horizon. Een stip die voor iedereen nog onbekend is. Iets wat nu handig kan zijn voor in het huis, kan over tien jaar helemaal anders zijn.

Dit moet natuurlijk op een ethisch verantwoorde manier gedaan worden. Daarom hebben we in de zomer van 2023 een convenant getekend. Dit zal ervoor zorgen dat we de privacy garanderen en alles op een zo’n verantwoord mogelijke manier zullen uitvoeren dat de technologie zich nooit tegen de mens zal keren.

Dit willen we doen met de bewoners van Breda, want uiteindelijk zal het huis ontworpen worden voor hen. Mocht jij daarom mee willen denken over het huis van de toekomst laat dit ons dan vooral weten! Dan kunnen we in de toekomst contact met je opnemen.
Nu we nog in de ontwerpfase zitten zouden we je graag willen vragen of jullie deze korte enquete in zouden willen vullen: 
https://gemeentebreda.typeform.com/zelfbewustehuis?typeform-source=s08rpgc2tkx.typeform.com  

Deel dit: