Bericht

Op 12 maart; een avondvullend programma tijdens de film STRAF

Geplaatst op 21 februari 2024, 10:30 uur
Illustration

Een inspirerende avond met een korte film, panelgesprek, cabaret, spoken word en installatiekunst over duurzaam handelen.

Wat doe je als je weet dat je fout zit? Kunnen we vandaag anders handelen om de toekomst beter te maken? En willen we dat of is daar dwang of straf voor nodig?

Stel: je ziet onrecht gebeuren, wat doe je dan? Zeg je er iets van? Grijp je in? Of bemoei je je er liever niet mee? Die vraag stelden onder onderzoekers Carla Bakker, Ine Mols, Godelieve Spaas en Isolde Sprenkels zich bij het maken van de film STRAF.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG's) bieden een kader om samen te werken aan een sociale, ecologische en rechtvaardige wereld. Zij zijn een ijkpunt voor ons handelen. De film STRAF onderzoekt waarom we blijven doen wat we doen ook al weten we dat het niet klopt. Vier onderzoekers leefden zich in vier vrouwen in, die in 2029 elk om verschillende redenen een gevangenisstraf uitzitten, omdat ze handelden in strijd met de de SDG's. Hun vragen en dilemma’s zien we terug in de film, waar de onderzoekers Carla, Ine, Godelieve en Isolde zelf ook de hoofdrollen vertolkten.

De centrale vraag in de film is: kunnen we vandaag anders handelen om de toekomst te verbeteren? En willen we dat of is daar dwang of straf voor nodig? De film STRAF is de rode draad door een inspirerende avond, die een combinatie is van film, cabaret, spoken word en gesprek.

Programma

18.15 Voorbespreking kunstinstallatie
19.00 Film STRAF
19.45 Cabaret van de Koningstheateracademie
20.15 Panel gesprek met lector Godelieve Spaas, hoogleraar Theo Boer, onderzoeker Nena van der Horst, en filmmaker & theoloog Kees-Jan Mulder.
21.00 Introductie expositie Letters to Justice – Elena Lomeli Aguirre & Manouk Streur
21.15 Spoken Word – Ine Mols
21.25 Expositie Letters to Justice & borrel

STRAF is een coproductie van PEERFILM, Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap van Avans Hogeschool en Urban Living Lab, waar met praktijkgericht onderzoek wordt gewerkt aan een duurzame toekomst voor iedereen.

Deel dit: