Bericht

Van Onderwijscafé naar Kenniscafé

Geplaatst op 26 maart 2024, 18:00 uur
Illustration

Het Onderwijscafé van Urban Living Lab Breda is vernieuwd naar het Kenniscafé. We willen onderzoek en onderwijs voor de stad met elkaar verbinden. We zijn druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe concept en op 15 april en 23 mei worden er twee pilots uitgevoerd.  
 
Onderwijscafé  
Inmiddels is het al 2 jaar geleden dat het eerste Onderwijscafé van Urban Living Lab Breda is georganiseerd. Het evenement werd 5 keer georganiseerd met als doel, onderwijsinitiatieven verder ontwikkelen en te verbreden. Het werd georganiseerd op basis van verschillende thema’s zoals duurzaamheid, digitalisering en techniek. De doelgroep van het evenement was voornamelijk leraren/docenten.  
 
Onderzoek  
Studenten van Associate Degrees Academie in Roosendaal hebben onlangs onderzoek gedaan naar het Onderwijscafé van het Urban Living Lab Breda. Uit dit onderzoek is gebleken dat leraren/docenten moeite hebben om bij het evenement fysiek aanwezig te zijn. Hiervoor zijn verschillende oplossingen bedacht: een podcast, livestream en opnemen van het event. Mensen zouden dan het evenement altijd kunnen terugluisteren en bekijken.  
 
Kenniscafé   
Vanaf februari 2024 is het Urban Living Lab Breda gestopt met organisatie van het Onderwijscafé. We gaan een nieuwe richting op en gaan ons meer focussen op langer termijn samenwerkingen en programma’s in Breda, waardoor het Onderwijscafé in de huidige vorm niet meer volledig past bij deze nieuwe ontwikkelingen. We willen daarnaast onderzoek en onderwijs meer verbinden voor de stad door naast docenten/leraren ook (docent)onderzoekers, lectoren, practoren te betrekken. Naast deze primaire doelgroep zijn dus ook inwoners/werkende mensen in Breda ook welkom bij het evenement! 
 
Dit nieuwe evenement, Kenniscafé is zowel fysiek als live te volgen, ook wordt het opgenomen zodat je het altijd terug kunt kijken. Momenteel werken we hard aan het Kenniscafé, op maandag 15 april 2024 donderdag 23 mei worden de eerste pilots gedraaid. We gaan experimenteren of het blended concept mogelijk is. Je kunt je hiervoor aanmelden via onze website. Ook is er een nieuw onderzoek gestart hoe we de naamsbekendheid van het Kenniscafé kunnen vergroten onder onze doelgroep. 
 
Naamsbekendheidonderzoek  
Door middel van dit onderzoek willen we in kaart brengen hoe bekend het Onderwijscafé van Urban Living Lab Breda was onder de doelgroepen. Omdat het Onderwijscafé is vernieuwd naar Kenniscafé, is de naamsbekendheid ook laag. Met dit onderzoek willen we meer te weten komen over hoe en via welke kanalen we de naamsbekendheid online kunnen vergroten onder docenten/leraren, (docent)onderzoekers, lectoren, practoren van Avans Hogeschool, BUas, Curio en De Rooi Pannen. Graag vragen we u om 2 minuten de tijd te nemen voor deze enquête.  
 
Klik op link voor de enquête
 

Deel dit: