Bericht

Impact Ondernemen in Breda: Het Verhaal van Jafix

Geplaatst op 7 mei 2024, 09:30 uur
Illustration

We zijn verheugd om jullie op de hoogte te brengen van de recente ontwikkelingen binnen ons project Impact Ondernemen. Impact ondernemen in Breda is springlevend en evolueert voortdurend. Ons doel is om Bredase impactondernemers en geïnteresseerden op de hoogte te houden van boeiende ontwikkelingen en aankomende activiteiten. Bovendien nodigen we jullie uit om contact met ons op te nemen als je ideeën of onderwerpen wilt aandragen.

Het Verhaal van Jafix: Inspiratie voor Impact Ondernemers

Jafix, wie zijn zij eigenlijk?
Jafix is veel meer dan slechts een bedrijf; het is een inspirerend voorbeeld van ondernemerschap met impact in Breda. Gedreven door een groeiende passie voor duurzaamheid, werd Jafix opgericht met één duidelijk doel voor ogen: actie ondernemen! Oprichter Sieds Wijnja zag een kans om mensen te verenigen via een online platform dat zich richt op reparatie en hergebruik.

Maar wat houdt Jafix precies in?
"Jafix biedt verschillende tools en ondersteuning om mensen te helpen bij het repareren van hun spullen, wat bijdraagt aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie," vertelt Sieds. Het gaat niet alleen om de service; het draait erom anderen te inspireren om bewuster te leven en te ondernemen.

Echter, ondanks het prachtige idee blijkt de praktijk vaak uitdagender dan verwacht. Het blijft de vraag of de reparatiehandleidingen daadwerkelijk worden gebruikt, aldus Wijnja.

Wat is het struikelblok?
De drempel om je spullen te repareren blijkt vaak te hoog voor consumenten. Het lezen van de handleiding, het vinden van het juiste gereedschap en de tijd nemen om te repareren lijken voor velen te veel gedoe. Sieds benadrukt: "De keuze voor een nieuwe aanschaf lijkt dan al snel de makkelijkste optie. Zonde!"

Wat gaan we hieraan doen?
Wijnja werkt momenteel aan een aanpassing van het concept. Ze gaan zich meer richten op het vereenvoudigen van het vinden van reparateurs in jouw omgeving en het stimuleren van reparatie-initiatieven. Dit is waar echt ondernemerschap om draait: het inspelen op de behoeften van de omgeving en het vinden van duurzame oplossingen!

Want samen kunnen we duurzame en inclusieve oplossingen bedenken voor uitdagingen, groot en klein, in onze maatschappij. Laten we impact maken en ondernemerschap verbinden voor een welvaart en welzijn in Breda waar we trots op kunnen zijn.

Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen en aankomende activiteiten via onze website. Samen kunnen we een verschil maken!

Deel dit: