5 vragen met... Linn Luijerink!
Interview Linn
‘Kun je jezelf kort voorstellen en wat jouw werkzaamheden binnen het Urban Living Lab zijn?’
Ik ben Linn Luijerink, ik werk bij Breda University of Applied Sciences (BUas) <span> </span>en ik ben projectleider vanuit BUas bij het Urban Living Lab. Ik probeer ervoor te zorgen dat BUas genoeg input levert in het Urban Living Lab. Voor nu ben ik ook onderdeel van het programmateam. Ik ben 2 dagen per week aan de slag voor Urban Living Lab, de andere 3 sta ik voor de klas. Bij BUas ben ik coördinator voor de specialisatie Sports & E-sports <span> </span>en verder begeleid ik studenten in zowel hun studie, het afstuderen als tijdens hun stageperiode.
‘Je had het al even over jouw werkzaamheden, vallen deze binnen een van de thema’s waar we binnen het Urban Living Lab mee werken of is jouw taak meer overkoepelend?’
Ik ben niet echt onderdeel van een specifiek thema. Ik ben vooral veel bezig met de verschillende wijken in Breda, daar probeer ik de koppeling te zoeken met onze thema’s. Ik probeer over het algemeen de buurten en wijken in Breda te versterken op basis van wat er al is, daarin komen stukken als de inclusieve samenleving en gezondheid vaak naar voren. Verder zijn mijn werkzaamheden overstijgend over de thema’s.
‘Hoe ben je eigenlijk betrokken geraakt bij het Urban Living Lab?’
Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. In december 2022 behaalde ik mijn master en ik moest eigenlijk wel gaan werken. Tijdens het zoeken naar een baan dacht ik bij mezelf, wat wil ik eigenlijk? Ik heb altijd bij BUas op school gezeten en stagegelopen, dus ik ging kijken of er nog een functie was bij BUas. Via via ben ik eigenlijk bij de vacature uitgekomen voor de functie van projectleider bij het Urban Living Lab. <span> </span>Hier ben ik op gaan solliciteren, en hierdoor had ik uiteindelijk mijn eerste baan te pakken.
‘Is er iets binnen jouw werkzaamheden bij het Urban Living Lab waar je trots op bent?’
Ik denk dat ik het meest trots ben op het feit dat BUas een beetje afgehaakt was op gebied van het betrokken zijn bij het Urban Living Lab, dat hebben we weer nieuw leven in geblazen. Verder ben ik wel trots op het netwerk dat we hebben opgebouwd en dat we veel vertrouwen krijgen van betrokkenen. Ik vind het ook superleuk om met zoveel mogelijk studenten met verschillende achtergronden en doelen samen te werken. Een goed voorbeeld is dus de opening van ‘t Zoet, daar krijg ik echt veel energie van.
‘Dan, als laatste: is er een leuke, leerzame of grappige les die je hebt geleerd sinds je bij het Urban Living Lab betrokken bent?’
Dat je altijd eerst iemand moet bellen voor dat je mailt met gevoelige informatie, ook dat meetings meer werk opleveren dan dat ze werk oplossen. Ik word dan ook altijd helemaal suf van meetings, kost veel tijd en levert alleen meer werk op. Wat mij betreft kan je net zo goed even 10 minuten bellen. En ook dat het samenwerken met een onderwijsinstelling en de gemeente een opgave op zich is. Meer dan 1 les dus. Het is vooral superleuk om in zo'n startend en dynamisch proces te zitten. Ik denk dat ik in 1 jaar tijd enorm veel geleerd heb en dat komt 100% door mijn collega's.