organisatie

Quiet Breda

Non-profit

Licht op stille armoede in Nederland

Quiet verzacht armoede en versterkt mensen. Dat begon in 2013 met de eerste editie van Quiet 500 als tegenhanger op de Quote 500. In dit glossy magazine inspirerende verhalen over wat armoede met de mens doet. Hiermee geeft Quiet armoede in Nederland een gezicht. Het magazine trekt veel aandacht en van daaruit ontstond in 2015 in Tilburg de eerste Quiet Community: een ontmoetingsplek voor mensen die leven in (stille) armoede. Na Tilburg volgden 11 nieuwe communities door het hele land. Quiet blijft in beweging, het aantal communities groeit nog steeds!


Hoe kan een Quiet Community armoede leefbaarder maken?


Armoede in Nederland is nu groter dan ooit. Door chronisch geldgebrek hebben volwassenen én hun kinderen minder kansen. Een sociaal isolement ligt al snel op de loer. De Quiet Communities maken het leven van mensen in een armoedesituatie een stukje meer leefbaar. Deze mensen kunnen lid worden van een community, zonder voorwaarden en gedoe. Quiet-members noemen we hen. In Nederland zijn al ruim 4.000 members en hun gezin aangesloten.


De communities bieden hun members regelmatig – zonder tegenprestatie – een gratis dienst, product of verwennerij aan. Deze verwenmomentjes worden beschikbaar gesteld door onze sponsors, vaak lokale ondernemers. Hierdoor vergeten zij even hun zorgen en geven ze zichzelf en hun kinderen datgene geven wat normaal gesproken niet kan. Dat heeft een positieve impact op het leven van de members van Quiet en zo maken we armoede leefbaarder.

Deel dit:
Activiteiten in het verleden (als mede-organisator)