Marcel Kesselring

Professional, Kwartiermaker
Wie is Marcel?

Ik ben innovator, netwerker en communicator. 


Mijn uitgangspunt is samen sociale waarde creëren voor de maatschappij, de omgeving, de organisatie en de mensen.


Innoveren zit in mijn bloed. Al vanaf het begin van mijn carrière was ik al bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten. In eerste instantie binnen Unilever en vanaf 2008 in het onderwijsveld. Daarnaast ben ik een echte netwerker met een groot en breed netwerk en deel ik mijn kennis grif met iedereen, gevraagd maar ook ongevraagd als tip of met een vooruitziende blik op wat als vraag zal ontstaan. Mijn kracht zit in de open communicatie met een vleugje Rotterdamse humor. 


Het speelveld waar ik veel te vinden ben is het Urban Living Lab Breda. Een rijke leeromgeving, een uitstekende plek om te experimenteren, te leren, te creëren en om samen met inwoners, ondernemers en organisaties een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de stad.

Mijn werk en hobbies

Kwartiermaker Urban Living Lab Breda


Activiteiten en verantwoordelijkheden: visieontwikkeling & strategie, opzetten en uitvoeren onboarding programma, vergroten lokaal en landelijk netwerk, opzetten online community, begeleiden studenten bij Urban Living Lab projecten, verbinding Ambitie2025 Avans Hogeschool


Werkzaam bij Avans Hogeschool, Academie voor Communicatie en User Experience.


Rollen:


Corporate Entrepreneur | Boundary crosser | Onderwijsontwikkelaar | Coach

Activiteiten en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en begeleiden projectonderwijs, begeleiden studenten tijdens hun studieloopbaan (stage/afstuderen), onderwijsontwikkeling (curriculumvernieuwing), learning Communities (incl. Social Media Club, Congres van de Digitale Communicatie), Organisatie #CDC (Voorheen Congres van de Digitale Communicatie), kwartiermaker Projectbureau LA502


Founder | Coördinator | LA502, Projectbureau

LA502 is het projectbureau van de opleidingen CMD & Communicatie van Avans Hogeschool. LA502 richt zich op ondernemen, stage en afstuderen voor deze opleidingen.


Activiteiten en verantwoordelijkheden: initiatiefnemer en ontwikkelaar van het (onderwijs)concept, bemiddelen tussen vraag en aanbod van organisaties, bedrijven en studenten en stimuleert en ondersteunt studenten in ondernemerschap, vertalen van vragen vanuit het bedrijfsleven in opdrachten voor studenten in vorm projecten, (betaalde) opdrachten, stages of afstudeeropdrachten.


Founder | Coördinator


CDCBreda#CDC21 (Voorheen Congres van de Digitale Communicatie) is hét event van het jaar voor professionals, docenten en studenten!
🕐 9 juni 2021 📱 #CDC21 #Breda


#CDC (Voorheen Congres van de Digitale Communicatie) wordt georganiseerd door een multidisciplinair team van 75 studenten van verschillende opleidingen Avans Hogeschool en is onderdeel geworden van het onderwijsprogramma. Bezoekersaantal: 1000.


Activiteiten en verantwoordelijkheden: initiatiefnemer en ontwikkelaar van het (onderwijs)concept, programmaleider, vergroten lokaal en landelijk netwerk, begeleiden studententeam

Mijn droom

Mijn overtuiging is dat jongeren veel kunnen als we ze het vertrouwen en ruimte geven om zich te ontwikkelen zodat zij zelf de wereld kunnen verbeteren. Ik geloof in hun dromen mits er hard gewerkt wordt.


#dreambigworkhard