Stefanie Vermeulen

Stadmaker Urban Living Lab Breda
Mijn werk en hobbies

Ik hou van eco-systemen en samenwerkingen die transparantie bevorderen, frictie verminderen en waarde creëren in de hele keten. Daar bouw en sleutel ik graag aan mee. Dat doe ik met media, journalistiek & communicatie, en ook decentrale technieken zoals blockchain. We hebben namelijk allemaal een verhaal. En we worden onvoldoende écht gehoord. Luisteren is dus als vanzelfsprekend een sleutelwoord voor mij. Ik luister naar wat mensen werkelijk te zeggen hebben, check of ik ze goed heb gehoord en zet dan de mensen en hun verhalen in de spotlight. In een krant, een video, een live uitzending, of op een podium, liefst midden in een wijk, midden in de stad. En het publiek krijgt steevast ook een rol. In de chat, de comments, of ook op het podium. We willen namelijk allemaal gehoord worden. Maar dan echt.  


Werken doe ik zo Mijn kantoor zit in mijn laptop. Minstens 1 keer per jaar werk ik een paar weken in een andere stad, zoals NewYork, Bangkok, Berlijn of Valencia.


In mijn vrije tijd Vier ik het leven met mijn kinderen en vrienden, lees ik, luister ik naar podcasts, wandel ik in het bos of naar Santiago, ga ik hardlopen, mediteer ik en doe ik wat yoga. 

Mijn droom

Celebrating People & Praising Our Planet


Bij mij draait het hierom; mensen zien en een stem geven die werkelijk wordt gehoord.


We willen namelijk allemaal gezien en gehoord worden. Maar dan echt.

Mijn expertise

Stadmaker UrbanLivingLab Breda. Ontwikkeling en positionering van ULLB. Communicatiestrategie en uitvoering van ULLB. Projectleiding en studentenbegeleiding waarbij verbinding en samenwerking tussen stad, onderwijs, overheid en bedrijfsleven rondom stedelijke transitievraagstukken -en uitdagingen centraal staan.


Mede-oprichter van PakhuisB
PakhuisB is initiator, katalysator en verbindingspunt. Een hub in
het centrum van Breda waar je de stad van straks kunt
MeeMaken. PakhuisB organiseert, onderzoekt en ontwikkelt. De
projecten dragen bij aan een nieuwe economie met de stad als
community, door duurzaam en anders te organiseren.
Programma's en produkten die daaruit voortkomen, zoals de
KinderTrendrede en BakmetEnergie worden ingezet en afgezet
binnen de stad, provincie en ook daarbuiten. Opdrachtgevers
o.a. Provincie Brabant, Wonen Breburg, Gemeente Breda,
Nederland Kantelt


Blockchain professional: Ik bouw en sleutel aan eco-systemen en samenwerkingen die transparantie bevorderen, frictie verminderen en waarde creëren in de hele keten. 


Freelance journalist voor dagbladen en tijdschriften, waaronder NRC Handelsblad, De Volkskrant, FD, Het Parool, MarieClaire, Specialisme: nieuwe economieën. Verslaggeving o.a. vanuit Noord-Korea – Kenia – Ghana - India

Mijn mogelijkheden

Vernieuwen


Ik ben een vernieuwende, disruptieve denker en doener. Als journalist leidde dit eerst tot nieuwe, meer interactieve journalistieke produkties en later tot de ontwikkeling van nieuwe concepten en verdienmodellen. Voorbeelden zijn het Keniaanse youtube kanaal voor zelfstandig ondernemers Spotacheetah, de live African online cocreatie onder de tech savvys van Africa en PurePictures, de blockchain oplossing tegen oneigenlijk gebruik van beeldmateriaal.


Verbinden


Ik ben een mensen- en organisatieverbinder. Als projectmanager breng ik mensen uit alle lagen van de bevolking, met uiteenlopende achtergronden, titels en statuur bij elkaar rondom transitievraagstukken waar iedereen in de stad door de snel veranderende wereld mee te maken heeft. Ik krijg veel energie van samenwerken.


Verhalen


Als journalist kijk ik de andere kant op. Ik duik doelgericht en met open vizier in mijn onderwerpen die vaak over vooruitgang gaan. Door mijn oprechte interesse in de mensen zijn mijn interviews vertrouwd, openhartig en eerlijk. Voorbeelden: de StadvanStraks krant, de video over de rol van Afrikaanse en Aziatische vrouwen in de ict voor de VN, en de webdocumentaire met wijkverhalen over de energietransitie.


 


 


 


 

Relevante ervaring

Kijk maar op mijn linkedin!


https://nl.linkedin.com/in/stefanie-vermeulen-89424111