Menno de Lange

Kwartiermaker bij Urban Living Lab Breda
Wie is Menno?

Ik woon sinds 2002 in Breda samen met mijn vrouw en sinds 2010 ook met onze dochter. Eerste 2 jaar in de Haagse Beemden en sinds 2004 wonen wij in de Belcrum. 

Mijn werk en hobbies

Ik ben ondernemer en met het platform droomwonenbrabant en bedrijf droomwonen.com ondersteunen en begeleiden wij initiatieven van mensen die hun eigen woning en woonomgeving willen realiseren.


Naast mijn bedrijf zet ik mij via eerst PakhuisB en nu Urban Living Lab Breda in voor een duurzame samenleving. Daarbij is voor mij een rode draad om de bottum-up beweging te laten groeien, over het algemeen zijn dit de bewoners, maar kan ook een medewerker zijn binnen een bedrijf of instantie. Overigens wil dit niet zeggen dat het alleen bottum-up moet zijn, ik denk dat de uitdagingen alleen gezamenlijk opgepakt kunnen worden, dus met de quadruple helix, Ondernemende burgers, Onderwijs, Ondernemers en Overheden. Daar de ondernemende burger vaak minder goed georganiseerd is, ligt de nadruk op het ondersteunen van die groep binnen deze samenwerking.

Mijn omgeving

Ik vind Breda en de wijk Belcrum heerlijk om in te wonen, de zo vaak genoemde eigenschappen van de grote stad en toch niet zo groot dat je geen gemeenschap meer kan vormen. Opgave is natuurlijk hoe wij dit duurzaam ook voor de toekomst zo houden, zowel in ruimtelijke als sociale zin.

Mijn droom

Mijn droom is dat wij gezamenlijk de opgaven in de stad oppakken, dus allemaal mee kunnen doen als samenwerkingspartner, maar dus ook samen de verantwoordelijkheid daarin in nemen.