Marcel Pieter de Heer

Professional
Wie is Marcel Pieter?

Getrouwd met Marianne en we wonen al ruim 25 jaar in Rijsbergen.


Samen hebben we twee kinderen waarvan er één studeert in Gent en de ander in Eindhoven woont en werkt.

Mijn werk en hobbies

Beleidsadviseur bij de gemeente Breda met een focus op de strategische structurele samenwerking tussen onderwijs, de gemeentelijke organisatie, organisaties en bedrijven in Breda met als doel om kennis te delen, innovatie te stimuleren, aantrekken en behouden van talent en bij te dragen aan het eco-systeem van Breda als Kennisstad en regio.


Ik ben voor mijn werk betrokken bij Logistics Community Brabant, City Deal Kennis Maken, Urban Living Lab Breda, Health Community Breda en eerder betrokken bij Dinalog, city of imagineers, World Class Maintenance en Biobased Economy.


In mijn vrije tijd ben ik een sleutelaar, tuinier en wandelaar.


Bestuurslid van de Stichting Multatuli Lezing Nederland

Mijn omgeving

De mooie groene omgeving van Brabant en de Biesbosch en tegelijkertijd in nabijheid van de metropolen Rotterdam en Antwerpen.


Het mooie historische en bourgondische karakter van Breda en tegelijkertijd de snelle economie en inovatieve samenleving.

Mijn droom

Breda / Rijsbergen als alternatief voor Maastricht waar ik tijdens mijn studie en kort daarna met heel veel plezier heb gewoond, gestudeerd, gewerkt en mijn Marianne heb ontmoet. Breda ligt net als Maastricht tegen de Belgische grens (we hebben een zwak voor onze Zuiderburen), mooie omgeving (alhoewel De Ardennen niet te evenaren is) en de steden Luik en Aken.


In Breda tref je vergelijkbare sfeer op de terrassen alhoewel Maastricht dan wel wat chiquer is en koffie met gebak op zondag op een terras in het zonnetje moeilijk te evenaren is. Alhoewel met Meersel-Dreef een prachtig alternatief en dus een mooie bestemming voor een fietstochtje vanuit Rijsbergen of langs de Mark vanuit Breda!


Dus, absoluut geen spijt van onze verhuizing!

Mijn expertise

Wil graag een bijdrage leveren aan verbindingen waarbij ik ook zoek naar hoe deze kunnen worden omgezet in structurele samenwerking.


Voorkeur voor programatisch in plaats van projectmatig werken, alhoewel dat een goed en belangrijk onderdeel is van ieder programma.


 

Mijn mogelijkheden

Zoek graag naar verbindingen en het bestendigen van projecten en daarbij kijk ik naar hoe je het kunt borgen voor de toekomst.

Relevante ervaring

Ben vanuit de gemeente Breda betrokken geweest bij verschillende initiatieven in Breda en werk graag in een team om te bouwen en te borgen van samenwerking.


Een goede structuur komt goed van pas bij de dagelijkse werkzaamheden maar nog beter tot zijn recht bij ad hoc situaties zoals bijvoorbeeld COVID.