Niyma Laya Arwar

Scholier/student
Wie is Niyma Laya?

Mijn naam betekend zonneschijn. Ik ben dus echt het zonnetje in huis! Ik ben een open, betrokken en spontaan persoon. Ik hou van avontuur, diepe gesprekken en lekker eten. 

Mijn werk en hobbies

Ik ben student aan Avans Hogeschool Breda, waar ik de hbo-opleiding Communicatie volg. Ik zit momenteel in mijn derde jaar en dat betekent dat ik zes maanden stage mag gaan lopen. Dit doe ik bij het ULLB. 

Mijn omgeving

Breda is al heel mijn leven mijn thuis en ik zie dus al ruim 22 jaar de verschillende kanten van de stad. Enerzijds zie ik de mooie kanten: de gezelligheid, de bruisende terrasjessfeer, de mooie natuur (het Valkenberg en het Mastbos) de studentenstad, de multiculturele samenleving. Maar anderzijds ken ik ook de minder goede kanten: de grote kloof tussen arm en rijk, de prestatiecultuur die vooral nog op de middelbare scholen erg heerst, en de culturele rivaliteit die gepaard gaat met vooroordelen en slechte onderlinge verbinding. Tijdens mijn stage bij het ULLB wil ik mee werken aan duurzame ontwikkelingen voor en met Breda, zodanig dat ik echt iets voor de toekomst van stad kan betekenen. Ik wil samenwerken met mensen om Breda een betere stad te maken. 

Mijn droom

Mijn droom voor Breda is een bruisende, betrokken en inclusieve stad. Een stad waar iedereen het gevoel heeft dat zij zichzelf kunnen zijn. Een stad waar dromen niet langer dromen hoeven te blijven. De inwoners zijn creatief, nemen initiatief en werken samen. Ze worden gehoord, serieus genomen en ondersteunt. Onderwijs richt zich op de talenten en dromen van jongeren, i.p.v. op prestaties en cijfers. De gemeente werkt samen met de inwoners. Bedrijven handelen duurzaam. Noem het allemaal maar op. Het Breda van mijn dromen is een Breda waar het veilig is om groots te denken en een Breda waar het mogelijk is om te zijn wie je bent. 

Mijn expertise

Mijn expertise ligt op het gebied van communicatie. Ik hecht waarde aan duidelijkheid en eerlijkheid. Ik zorg er graag voor dat iedereen elkaar begrijpt en durft open te communiceren. 

Mijn mogelijkheden

Ik ben goed met woorden. Ik wil graag vertellen (verbaal en op papier). Waar het verhaal ook over gaat, ik wil het duidelijk en mooi brengen. Zo ook het verhaal van het ULLB.