Vacature/hulpvraag

Stage Redactie (journalistiek) - hbo

Geplaatst op 16 april 2024, 15:30 uur
Illustration

Ben jij een ware Sherlock Holmes in het vinden van nieuws en verhalen? Kun jij een casual gesprek omtoveren tot pakkende content? Nou, pak je hoed maar vast, want wij hebben dé stage voor jou!


Wie zijn wij?
Welkom bij het Urban Living Lab Breda (ULLB), waar we een duurzame en gezonde toekomst van Breda vormgeven alsof het klei op een draaischijf is. Brede welvaart is waar wij dagelijks voor knokken. Dit doen we samen met bewoners, studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat Breda de parel onder de steden blijft, en daar hebben we jouw creatieve talent voor nodig!


Wat ga je doen?
Je bent onderdeel van ons geweldige team, waar we wekelijks samen brainstormen en content maken als geen ander. Van het speuren naar onze vette gebeurtenissen in de stad tot het produceren van artikelen, video's of podcasts over de geneugten van brede welvaart, jij bent onze contenttovenaar. Daarmee help je mee aan het bouwen van onze brand! Voornamelijk die van het Urban Living Lab, maar ook voor onze projecten zoals het Zelfbewuste Huis en Impact Ondernemen.

We zoeken enthousiaste stagiairs die er elke dag zijn en die met een fiets de straten van Breda onveilig maken! Jullie zijn onze helden van de dag, en samen bepalen we wat voor heldendaden jullie verrichten.


Je ontwikkeling staat centraal!
Je komt terecht in een multidisciplinair team met studenten van verschillende opleidingen (mbo- en hbo-opleidingen zoals Mediavormgeving, Communication & Multimedia Design, Leisure & Events en Social Work). Daarnaast zijn er uiteraard ook professionals die vanuit verschillende Bredase organisaties bij het Urban Living Lab werken (bijv. vanuit Avans Hogeschool en de gemeente Breda). Je bouwt dus je netwerk binnen Breda op, net als op LinkedIn. Je begeleiders hebben een journalistieke achtergrond.
We vinden het belangrijk dat je werk doet dat je leuk vindt en we houden rekening met de opdrachten die je vanuit school krijgt. Daarnaast moet werken ook gezellig zijn, dus af en toe borrelen we samen en doen we een teamactiviteit. Oh, en trouwens: je krijgt gewoon centjes voor je harde werk.


Wat wij bieden:
- Deadlines, want hé, wie houdt er nou niet van een uitdaging? (Een tikkeltje stressbestendig is dus geen verkeerde eigenschap)
- Je krijgt een stagevergoeding die op de markt is afgestemd. (Geen idee wat 'marktconform' betekent, maar wij bieden 300 ronde euro’s!)
- Vaardigheid met Microsoft Office is handig. (Ooit was er slechts één persoon die dit niet kon en dat was de kantoorhond.)
- Creativiteit is een must. (Om de maand moet je namelijk voor 6 programma's je wachtwoord veranderen, bestaande uit minimaal 14 tekens, waarvan 3 in het Arabisch en 3 in het Oud-Grieks.)


Beter solliciteer je :)
Spreekt deze vacature je nou aan? Stuur dan nu - en niet morgen - je motivatie met CV naar Inge Duine, labcoach van het Urban Living Lab, inge@urbanlivinglabbreda.nl
Eerst even een keer de voeten nat maken voordat je in het diepe springt? Kom een dagje proefdraaien. Stuur een mailtje naar inge@urbanlivinglabbreda.nl en kom langs!

Organisatie
Urban Living Lab Breda
contactpersoon
Inge Duine
Ingangsdatum
02-09-2024
herhalend
elke stageperiode
Beloning
stagevergoeding
Deel dit: