Vacature/hulpvraag

Enthousiaste studenten gezocht: Hoe ziet Breda er in 2030 en 2050 uit?

Geplaatst op 27 oktober 2023, 16:17 uur
Illustration

Breda Circulair is op zoek naar een multidisciplinaire groep van enthousiaste HBO studenten met een brede interesse. Studenten die graag een steentje bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van nu en die graag de wereld, te beginnen bij Breda, een stukje mooier willen maken.

Onze opdracht;

creëer gezamenlijk een ‘vergezicht’ van hoe Breda er in 2030 en 2050 uitziet. Specifiek gaat het dan om een weergave (in tekst én in beeld én .. verzin maar) van hoe we in Breda in 2030 50% en in 2050 100% minder grondstoffen gebruiken.

Wij zijn Breda Circulair, een initiatief voor en door lokale verschilmakers. Onze missie is het versnellen van de transitie naar een circulaire economie zodat deze zich in 2030 op lokaal niveau heeft bewezen als toekomstbestendig. Deze missie vinden wij mega belangrijk, het is de toekomst die wij samen met het MKB en partners uit de triple helix (onderwijs, ondernemers, overheid) mogelijk willen maken. Dat doen we door het;

  • vinden en laten vinden van de daarbij nodige informatie voor bewustwording via onze website en een ondernemersloket waar zij met vragen terecht kunnen
  • verbinden en samenbrengen van belanghebbenden en het faciliteren van ‘doen’
  • versnellen van de transitie door proeftuinen, momenteel met focus op; agrifood, biobased bouwen en het creëren van een fysieke (circulaire) locatie
  • vertellen over wat er bij ons en in Breda en omstreken zoal gebeurd tijdens evenementen en bijeenkomsten

Waarom is onze opdracht zo belangrijk?

De Gemeente Breda is een cruciale partner voor ons en daar wordt momenteel gewerkt aan een visie op circulariteit. Dat is best uitdagend omdat niemand precies weet hoe een circulaire economie eruit kan of moet zien. Breda Circulair is een zg innovatiecluster in Breda en speelt een hoofdrol bij de transitie naar die circulaire economie. Dat is een heel grote opgave waarbij het naast over grondstoffen ook gaat over onze traditionele processen, systemen, werkwijzen en manieren van samenwerken. Eigenlijk moet er best veel ‘op de schop’. In dergelijke transities is het zaak om een centraal doel (voor zingeving) te hebben waar iedereen zich in meer of mindere mate intrinsiek mee verbonden voelt. Het creëren van een ‘vergezicht’ maakt dat het haast tastbaar wordt en Bredanaars (ondernemers maar ook burgers) zich gemotiveerd voelen om aan te sluiten.

Wat ga je doen?

  • Wat ‘desk research’ om je in te leven in het onderwerp.
  • Met elkaar en met belanghebbenden in gesprek om met een open mind veel verschillende zienswijzen te verzamelen.
  • Als een soort van denktank aan de slag in deze losse opdracht om met al die informatie en jullie eigen zienswijzen natuurlijk dit geheel weer te gaan geven in tekst én in beeld én .. verzin maar.

Wie gaat dit vanuit Breda Circulair begeleiden:

Tim Horsten, hij is bij Breda Circulair verantwoordelijk voor het programma & PR
Heb je vragen? Bel of email hem gerust!
tim@bredacirculair.nl | 06-13745737

Organisatie
Breda Circulair
Ingangsdatum
29/01/2024
herhalend
Doorlopend
Beloning
Voor deze opdracht is geen vergoeding beschikbaar, zie het als een maatschappelijke stage en daarmee prachtige aanvulling op je CV.
Deel dit: