Datum: Dinsdag 10 januari
Locatie: De Uitvindfabriek, Terheijdenseweg 64, Breda

image

 

 

FEEL THE CULTURES

De aftrap van het 3-daagse evenement Explore The Cultures is dinsdag 10 januari en wordt geopend door de burgemeester van Breda Paul Depla bij de Uitvindfabriek. Deze avond worden de documentaires ‘Ver van Thuis’ en ‘BACK’ gepresenteerd. Naast deze indrukwekkende documentaires vindt ook de opening van de kunsttentoonstelling plaats. Hier kan gedurende het gehele evenement allerlei werken van Bredase studenten bewonderd worden. 

Datum: Dinsdag 10 januari
Locatie: De Uitvindfabriek, Terheijdenseweg 64, Breda

Programma

Programma

18:30 - 19:00 Inloop 

19:00 - 19:15 Algemene opening door burgemeester Paul Depla

19:15 - 19:30 Documentaire Yazan Rabee: ‘BACK’ 

19:30 - 19:45 Oost-Europees zangkoor optreden

19:45 - 20:00 Pauze

20:00 - 21:30 Première documentaire ‘Ver van Thuis’

21:30 - 22:00 Afloop met ruimte voor een drankje en gesprek

Programma onderdelen

image

VER VAN THUIS
by Steven Hendrikse & Amine Airad

 

Feel The Cultures start met de première van de documentaire ‘Ver van Thuis’. Deze is gemaakt door de Bredase studenten Amine Airad en Steven Hendrikse en gaat over het verhaal van drie Oekraïense vrouwen die naar Nederland zijn gevlucht en hun ervaringen hierbij.

image

BACK
by Yazan Rabee

 

Een achtervolging, voetstappen die steeds dichterbij komen. Een huis dat wegrent. Ik was hier toch niet meer, waarom ben ik terug? Elke nacht schrikken talloze Syriërs wakker van dezelfde nachtmerrie. Back is een documentaire over doodsangst, trauma en ontworteling.

KUNSTTENTOONSTELLING

Verder zijn Bredanaars deze avond welkom bij de opening van de kunsttentoonstelling. De projecten die hier tentoongesteld worden zijn gemaakt door studenten van de Kunstacademie St. Joost, de minor Kracht van de Kunst en andere en zijn gemaakt met het achterliggende thema ‘inclusiviteit’. De tentoonstelling is tot en met donderdag 12 januari te bezichtigen in De Uitvindfabriek.

Meer informatie kunsttentoonstelling

 

Geinteresseerd in Explore The Cultures?
Zelf een bijdrage leveren?
Neem dan contact op met Marcel Kesselring

[team.urbanlivinglabbreda@gmail.com]
[06-30291731]