Onderwijscafé Donderdag 9 Februari 2023

Programma

Locatie: Beverweg 2-4, 4817 LL Breda

15:30-16:00 inloop
16:00-16:15 centrale opening door Niels de Beer
16:15-16:25 naar ruimtes
16:25-16:55 pitch ronde 1:

 • Avans Innovative Studio
  Studenten van verschillende opleidingen maken hier oplossingen voor allerhande vraagstukken!
 • Expore The Cultures
  De wereldkeuken smaakt naar meer! (ISK)
 • FONK
  De natuur in! (De Avonturier/Edux)

16:55-17:10 wisselen
17:10-17:40 pitch ronde 2:

 • Avans Innovative Studio
  Studenten van verschillende opleidingen maken hier oplossingen voor allerhande vraagstukken!
 • Kindertrendrede
  Kinderen actief betrekken bij lokale politiek (Stefanie Vermeulen)
 • Leerlabs
  Leerlabs zijn leergemeenschappen binnen Curio.

17:40-18:15 Netwerken en borrel

Pitches

image

Avans Innovative Studio
Studenten van verschillende opleidingen maken hier oplossingen voor allerhande vraagstukken!

Een creatief en innovatief programma waarin studenten echt gaan maken. In hoog tempo ontwerp en ontwikkelen ze oplossingen voor 'real time' vraagstukken van opdrachtgevers. Ze werken samen met allerlei studenten, opdrachtgevers, experts en studiocoaches. In vliegende vaart lossen ze vragen op en maken ze prototypes. In de workshop ervaar je Avans Innovative Studio in volle glorie. Nieuwsgierig? Dat is goed, wij ook!

Deze pitch kan je bijwonen in PITCHRONDE 1 & 2 

image

Taste the Cultures
(Urban Living Lab Breda)

De wereldkeuken smaakt naar meer!

Tijdens het evenement “Taste The Culture” van het Urban Living Lab Breda stonden de leerlingen van Curio ISK in de spotlight. Inwoners van Breda konden deze middag/avond verschillende culturen proeven. De leerlingen hielpen bij het hartelijk verwelkomen van de Bredanaars en het bereiden van gerechten uit hun thuisland. Daarnaast hebben ze de hele avond een fijne sfeer gebracht en veel verteld over hun cultuur. Deze dag werd georganiseerd door studenten van Curio, BUas en Avans. Een dag die smaakt naar meer! In de pitch vertellen men hoe trots we zijn op ze, hoe ze het hebben ervaren en wat de dromen zijn. 

Deze pitch kan je bijwonen in PITCHRONDE 1

image

FONK
(De Avonturier/Edux)

De natuur in!

FONK laat kinderen zelf ontdekken waar ze goed in zijn. Hoe FONK dat doet? Door naar buiten te gaan. De natuur in! Want in de natuur voelt leren niet zoals leren. Daar leren kinderen door te doen. Door in beweging te zijn. Samen te zijn met anderen. En zo steeds handiger te worden in bepaalde dingen. Dat kan zijn: het bedenken van een technische oplossing. Maar het kan ook zijn: leren doorzetten. Meer zelfvertrouwen krijgen. Zelfstandiger worden. Of beter om leren gaan met veranderingen. FONK verbindt iedereen om het kind heen: ouders, kinderopvang, onderwijs, de omgeving van de school, jeugdzorg. Maar bijvoorbeeld ook overheden en natuurorganisaties. Bij Kindcentrum De Avonturier in de landelijke omgeving maken ze tijdens de lessen gebruik van de natuur en groene ruimte om ze heen. De natuur in! Wie wil dit niet? In deze pitch vertellen ze hun ervaringen! 

Deze pitch kan je bijwonen in PITCHRONDE 1

image

Kindertrendrede
(Stefanie Vermeulen)

Kinderen actief betrekken bij lokale politiek

De KinderTrendrede is een voordracht en document door kinderen waarin ze aangeven hoe zij graag de toekomst van hun Gemeente zouden willen zien.​ Activiteiten: Toekomstlessen, workshops, voordracht & verdiepingssessies met de raad & wethouders. Er komen uit de kindertrendrede prachtige voorstellen en hoe gaaf zou het zijn als we kunnen doorpakken. In de pitch zal hier aandacht aan geschonken worden. 

Deze pitch kan je bijwonen in PITCHRONDE 2 

image

Leerlabs
(Curio)

Leerlabs zijn leergemeenschappen binnen Curio.

In een leerlab doen we onderzoek naar thema’s en vraagstukken uit het onderwijs of de maatschappij. Een leerlab bestaat uit interne en externe docenten, experts, onderzoekers en leerlingen/studenten. We wisselen kennis uit, inspireren elkaar en zetten samen experimenten op. Met als doel dat iedere deelnemer op zijn of haar eigen werkplek een vernieuwing, verbetering of verandering realiseert. Er zijn tien leerlabs met ieder een eigen thema. Gedurende het traject van de eerste leerlabs ontstonden er producten zoals trainingen en toolkits. We zoeken samenwerking met externe partijen met als doel onderwijs te ontwikkelen en beter te maken. Tijdens het onderwijscafé maken we graag kennis!

Deze pitch kan je bijwonen in PITCHRONDE 2 

image

Multidisciplinair-multilevel stageteam
(Urban Living Lab Breda)

Geef talenten de ruimte en ze groeien samen enorm!  

Het stageteam is multidisciplinair-multilevel team met studenten van verschillende opleidingen, van mbo tot hbo. Het team houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden, van communicatie, marketing tot het organiseren van events. Studenten krijgen de ruimte om te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en waar ze aan willen werken. We doen dit samen in een netwerk waar iedereen gelijk is ongeacht leeftijd en ervaring. Er mogen ook dingen fout gaan. We zijn samen aan het ontwikkelen en leren. In de afgelopen jaren hebben ze al geweldige dingen gedaan, zoals het maken van een documentaire, een themaweek voor kinderen, podcasts en onlangs een groot event "Explore The Cultures". In de pitch vertellen we onze ervaringen.  

Meer weten? Kom naar het Onderwijscafé

Geinteresseerd in zelf een pitch te geven?
Neem dan contact op met Marcel Kesselring

[team.urbanlivinglabbreda@gmail.com]
[06-30291731]